Accidente la locul de muncă. ITM cercetează cauzele

390
Accidente la locul de muncă. ITM cercetează cauzele - accidente-1623779949.jpg

Articole de la același autor

La acest moment, Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanţa (ITM) cercetează numeroase accidente de muncă. Luna aceasta, de exemplu, un constructor în vârstă de 43 de ani a sărit de pe un bazin de uniformizare, de la o înălţime de aproximativ 3,5 metri suferind traumatisme la nivelul picioarelor. Un al salariat şi-a prins piciorul stâng între un sac şi postamentul pe care era poziţionat, suferind o entorsă uşoară. Tot în iunie, unui lucrător i s-a făcut rău la locul de muncă. Ca urmare a evenimentului, victima a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Toate aceste accidente, dar şi altele sunt, acum, în curs de cercetare de către o comisie numită de către firmele la care angajaţii îşi desfăşoară activitatea.

După finalizarea cercetărilor, dosarele întocmite de comisiile numite de către angajator vor fi înaintate pentru verificare şi avizare la ITM Constanţa. Inspectorii de muncă vor analiza dosarele, le vor aviza sau în cazul în care se constată că cercetările nu au fost efectuate corespunzător, vor dispune în scris măsuri pentru refacerea procesului verbal de cercetare şi/sau completarea dosarului, după caz. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2827 secunde