Informaţii importante de la ITM pentru cei care vor să lucreze peste hotare

652

Articole de la același autor

Inspectorii de muncă din judeţul Constaţa au demarat punerea în aplicare a Planului de acţiune pentru informarea şi protecţia lucrătorilor sezonieri pentru anul 2021, la nivelul Uniunii Europene. Cu această ocazie, în cursul acestei săptămâni, s-a desfăşurat o amplă acţiune de informare a cetăţenilor din municipiul Constanţa şi zonele limitrofe, la care a participat inspectorul general de stat Dantes Nicolae Bratu, conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa şi inspectori de muncă din cadrul celor două servicii de control.

Delegaţia s-a deplasat în teren în zone publice consacrate, cu afluenţă mare de persoane, Aeroportul Mihail Kogălniceanu, autogări şi puncte de îmbarcare spre diverse locaţii unde au fost purtate o serie de discuţii cu operatorii economici şi s-au distribuit materiale informative.

„Scopul acestei campanii este acela de a diminua riscurile şi a preveni situaţiile de abuz la care se expun cetăţenii români care intenţionează să muncească în străinătate, inclusiv ca lucrători sezonieri. Informaţiile pe care lucrătorii români ar trebui să le aibă înainte de a pleca să muncească în străinătate se referă la condiţiile de intrare în ţara de destinaţie şi condiţiile de muncă, inclusiv cele specifice desfăşurării activităţii, instituţiile care pot sprijini lucrătorii, atât din România cât şi din străinătate, şi cum pot fi contactate acestea. Aceste informaţii se regăsesc atât pe site-ul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale sub forma unui ghid, cât şi pe site-urile Inspectiei Muncii, respectiv al ITM Constanţa”, a declarat şeful Inspectoratului de Muncă din Constanţa, Eugen Bola.

La rândul său, inspectorul general de stat Dantes Nicolae BRATU a precizat că, pe viitor, li se recomandă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă să nu accepte cu uşurinţă ofertele de muncă prin intermediul unor persoane sau prin intermediul anunţurilor on-line. „Ei trebuie să verifice dacă agenţiile care oferă loc de muncă în străinătate sunt înregistrate la Inspectoratul Teritorial de Muncă, să nu semneze niciun document fără să-i cunoască conţinutul şi fără să-l înţeleagă, să solicite un exemplar al contractului individual de muncă redactat în limba română şi semnat înainte de plecarea din România etc”, a adăugat acesta.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5364 secunde