Activitate seismică intensă, în România! Mărmureanu: "Dacă voi vedea că se apropie un cutremur puternic, voi anunța populația!”

911
Activitate seismică intensă, în România! Mărmureanu:

Articole de la același autor

În ultima perioadă în România s-a înregistrat o activitate seismică intensă. Astfel, fostul director al INFP, profesorul Gheorghe Mărmureanu dă lămuriri despre un mare cutremur, când și dacă ar urma să aibă loc în țara noastră, conform stiripesurse.ro


În contextul seriei de cutremure înregistrate în România în acest an, specialistul în seismologie Gheorghe Mărmureanu a ținut să liniștească populația în privința temerilor legate de un posibil cutremur major.


În urma ultimelor evenimente seismice, inclusiv cel din Ucraina, cercetătorul a subliniat că acestea sunt zgâlțâieli obișnuite și că nu există motive de panică.


Potrivit lui Mărmureanu, România se află în parametri normali și nu se așteaptă la un cutremur major în viitorul apropiat.


În ceea ce privește un posibil cutremur major, Gheorghe Mărmureanu a asigurat că, în cazul în care calculele sale indică o astfel de situație, va anunța public populația.


„M-am tot gândit, eu tot fac calcule. În următorii zece ani nu va fi un cutremur foarte mare, exclus. Dar, să știți că, dacă voi bănui, voi simți, că se apropie un cutremur puternic, pentru că eu fac calcule zilnic, să știți că am să ies la televizor și am să anunț populația!”, a mai menționat cercetătorul.


În Vrancea s-ar putea produce și cutremure de 8 pe scara Richter


Citat de stiripesurse.ro, Dr. Dragoș Toma-Dănilă, cercetător la INFP, declara recent că principala problemă majoră este zona Vrancea, afirmând că această regiune are potențialul de a afecta jumătate din teritoriul țării.


Cercetătorul a subliniat și că, în prezent, nu există un algoritm operațional la nivel global capabil să anticipeze cutremurele.


Acesta a mai adăugat că zona Vrancea poate genera cutremure cu magnitudinea de până la 8 pe scara Richter.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Ianuarie 2024
Stire din Actual : Cutremur, sâmbătă, în vestul Turciei!
Pagina a fost generata in 0.4881 secunde