Video FOTO / DIICOT Constanța: Trei persoane reținute pentru trafic de droguri. Stupefiantele, aduse din Spania prin curierat

900
FOTO / DIICOT Constanța: Trei persoane reținute pentru trafic de droguri. Stupefiantele, aduse din Spania prin curierat - unu-1709389404.jpg
La data de 29.02.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea a 3 inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic international de droguri de risc, trafic intern de droguri de risc și mare risc și efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.


Măsurile au fost luate după ce doi dintre inculpați au fost prinși în flagrant imediat ce au depozitat în locuința unuia dintre ei cantitățile de peste 16 kilograme canabis şi aproximativ 500 grame rezină de canabis, destinate comercializării.

Din materialul probator administrat în cauză a reieșit faptul că aceștia au introdus în țară, din Spania, drogurile de risc, prin intermediul unei firme de curierat, pachetele fiind preluate de unul dintre inculpați și transportate la domiciliul celui de al doilea.

Cu privire la primul inculpat, s-a reținut și faptul că a deținut, în scopul de a vinde și alte cantități de droguri și substanțe cu efect psihoactiv, respectiv circa 175 grame canabis, 7 grame cocaină și 300 grame substanță cristalină 2MMC, ridicate în urma perchezițiilor domiciliare efectuate la adresele sale și din autoturismul pe care îl deține.


Cercetările efectuate au stabilit că, al treilea inculpat a deţinut, în vederea punerii în circulație, cantități de cocaină și MDMA (ecstasy), droguri de mare risc, identificate și ridicate pe parcursul percheziției domiciliare.

La data de 01.03.2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a dispus arestarea preventivă a doi dintre inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile și măsura controlului judiciar față de al treilea.

Procurorii DIICOT– Serviciul Teritorial Constanța au formulat contestație împotriva încheierii prin care a fost luată măsura controlului judiciar.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.

Acțiunile au beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis” Constanța.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3389 secunde