Şase persoane reţinute de DIICOT pentru trafic de droguri de mare risc

498
Şase persoane reţinute de DIICOT pentru trafic de droguri de mare risc - perchezitiidiicot-1699687403.jpg

Articole de la același autor

Procurori ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Timişoara au dispus reţinerea a şase inculpaţi, cercetaţi pentru trafic de droguri de risc şi mare risc, efectuarea fără drept de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv şi deţinere fără drept de droguri de mare risc pentru consum propriu.


Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş, a dispus, vineri, arestarea preventivă a patru dintre inculpaţi şi măsura arestului la domiciliu pentru alţi doi, pentru 30 de zile, arată un comunicat al DIICOT Timişoara, remis, vineri, AGERPRES.


Potrivit sursei citate, în perioada noiembrie 2022 - septembrie 2023 inculpaţii au deţinut, intermediat şi comercializat direct, în mod repetat, droguri de risc, mare risc şi substanţe psihoactive (canabis, 3-CMC, cunoscut drept cristal şi 2-MMC) către consumatori de pe raza judeţului Timiş, cu sume cuprinse între 200 şi 500 lei.


De asemenea, în sarcina unuia dintre inculpaţi s-a reţinut şi faptul că a deţinut fără drept, pentru consum propriu, diferite cantităţi de droguri de mare risc (cocaină şi 3-CMC cunoscut sub denumirea de cristal).


Au fost puse în aplicare 15 mandate de percheziţie domiciliară pe raza judeţelor Timiş şi Cluj fiind identificate şi ridicate cantităţile de aproximativ 100 grame substanţă cristalină 2-MMC şi 30 grame 3-CMC (cristal), cântare de precizie cu urme de substanţă, mai multe cutii conţinând pungi de dimensiuni mici cu sistem de închidere tip zip-lock noi, 10 telefoane mobile, sume de bani, precum şi alte mijloace de probă.


Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara.


Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj şi jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi Glad Voievod Timişoara.


Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4654 secunde