Adevărat sau fals: erbicidul total ar trebui utilizat doar de cei cu experiență în acest domeniu, pentru a evita urmările neplăcute!

792

Articole recomandate

Plantele cultivate de om duc, clipă de clipă, o luptă cu buruienile, astfel încât să aibă parte de cele mai bune minerale din sol și de lumina necesară procesului de fotosinteză. O recoltă bogată și de bună calitate este obținută doar atunci când această luptă este câștigată.

Un bun fermier sau grădinar nu se mulțumește să cultive plantele, pentru ca apoi să le lase să crească la voia întâmplării. El are la dispoziție diferite tipuri de erbicide, substanțe care elimină buruienile și, în acest fel, protejează cerealele, pomii fructiferi, vița de vie sau legumele.

Diferența dintre un erbicid total și unul selectiv

Substanțele care luptă împotriva plantelor dăunătoare sunt de mai multe feluri, în principal distingându-se două categorii, selective și totale.

Cele selective combat plantele dăunătoare fără să le afecteze pe cele de cultură, indiferent dacă este vorba despre legume, viță de vie, cereale sau chiar gazon. La rândul lor, sunt de două feluri: preemergente, care trebuie aplicate înainte de răsărire, și postemergente, a căror aplicare se realizează în faza de vegetație a culturilor.

Dimpotrivă, un erbicid total distruge toate speciile care cresc pe o anumită suprafață, ajutând astfel la curățarea completă a acesteia. Folosirea sa este recomandată în momentul în care un teren sau o grădină au fost invadate de un număr mare de buruieni. De asemenea, sunt utilizate pentru curățarea aleilor din curți, a căilor ferate sau a marginii șoselelor.

Unele persoane susțin că, din cauza substanțelor puternice pe care le conține, un erbicid total ar trebui folosit doar de către specialiști cu experiență în domeniu. În realitate însă, orice grădinar sau fermier poate folosi cu succes aceste substanțe, cu condiția să citească cu atenție indicațiile referitoare la condițiile de utilizare. Iată care sunt unele dintre cele mai eficiente substanțe!

Cum trebuie folosit un erbicid total?

Barbarian Super este o substanță deosebit de eficientă, care se prezintă ca un lichid limpede de culoare galben pai, cu un miros caracteristic. Nu oxidează, nu este inflamabilă și nici nu prezintă risc de explozie. Substanța este absorbită prin aparatul foliar și apoi translocată rapid în plantă, spre rădăcini sau rizomi. După utilizarea sa, mai întâi buruienile monocotiledonate și apoi și cele bicotiledonate prezintă simptome de înroșire sau îngălbenire.

Taifun 360 este un alt erbicid total cu efect garantat. Se prezintă sub forma unui concentrat solubil în apă și face parte din grupa chimică a acizilor aminici. Combate cu succes un spectru larg de buruieni monocotiledonate și dicotiledonate, anuale și perene, inclusiv specii considerate rezistente. Aplicat postemergent, se absoarbe rapid prin epiderma și stomatele frunzelor, iar apoi se translocă prin plantă, acumulându-se în vârfurile de creștere ale rădăcinii, pe care le distruge. Efectul tratamentului se observă într-un interval care poate să varieze între 4 și 14 zile, în funcție de condițiile meteorologice și de condițiile de vegetație pe care le au buruienile.

Dacă ești proprietarul unui teren pe care vrei să îl cureți complet de vegetația nedorită, poți folosi cu succes un erbicid total chiar și dacă nu ai experiență în domeniu. Alege produsul potrivit, respectă condițiile de utilizare și vei scăpa definitiv de oaspeții vegetali nedoriți!

 

 

 

 

 

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5623 secunde