Adeverința de școlarizare, obligatorie pentru beneficiarii de pensie de urmaș

219

Articole de la același autor

Beneficiarii de pensii de urmaș, în vârstă de peste 16 ani, sunt obligați ca la începutul noului an de studii (școlar și universitar) să depună, la sediul casei Județene de Pensii Constanța, adeverință de școlarizare, conform prevederilor Legii nr. 263/2010. 

Adeverința, însoțită de talon de pensie, se depune începând cu 16 septembrie pentru cei care urmează o unitate de învățământ preuniversitar și începând cu 1 octombrie 2013 pentru cei înscriși în sistemul universitar. 

În cazul în care beneficiarii de pensii de urmaș nu depun adeverințele de elev sau student la începutul anului școlar ori universitar, drepturile de pensie vor fi sistate până la prezentarea acestora. 

"La fel ca și anul trecut, studenții nu mai sunt obligați să depună declarație pe proprie răspundere că nu realizează venituri mai mari de o pătrime din salariul mediu pe economie, întrucât, în conformitate cu prevederile actului normativ menționat anterior, tineri beneficiari de pensie de urmaș pot cumula pensia cu veniturile salariale, indiferent de cuantumul acestora din urmă", a explicat directorul executiv al Casei Județene de Pensii Constanța, Cristina Samoilă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 19 Septembrie 2012
Stire din Social : Banii pentru pensionari, abia la anul!
Pagina a fost generata in 0.345 secunde