Adio contoarelor și facturilor de curent. Indexul îl vom citi pe telefon

2913
2
Adio contoarelor și facturilor de curent. Indexul îl vom citi pe telefon - fondfactura-1435339727.jpg

Articole de la același autor

Începând din 2016, companiile de energie electrică vor fi obligate, conform Autorității Naționale de Reglementare în domeniul electric, să monteze contoare inteligente care să pună la dispoziția consumatorilor date exacte despre consumul real de curent, fără erori. Contoarele inteligente vor fi integrate într-o aplicație informatică (sistem de măsurare inteligentă), așa încât acestea să poată fi gestionate în mod centralizat și de la distanță.

Conform ANRE, Enel Distribuție Dobrogea derulează în prezent un program amplu de investiții pentru modernizarea infrastructurii din Dobrogea, care va îmbunătăți vizibil calitatea serviciului de distri-buție.

Enel va începe implementarea contoarelor inteligente cunoscute și sub denumirea de "smart meeter", în zonele sale de distribuție. Astfel, primii consumatori de energie electrică ce vor beneficia de aceste contoare inteligente vor fi peste 1.951 de constănțeni, clienți casnici și peste 600 de companii și firme.

"Investiția se realizează în conformitate cu prevederile Legii energiei electrice nr. 123/2012 și ale Ordinului ANRE 145/2014 privind implementarea sistemelor de măsurare inteligentă a energiei electrice.

Datele colectate de către contoarele inteligente permit analize detaliate ale rețelei, oferind un avantaj strategic operatorilor de distribuție în abordarea de zone sau segmente de rețea ce înregistrează performanță sub calitatea acceptată.

Trebuie menționat că aceste contoare pot permite protecția consumatorilor la supratensiuni reducând inconfortul clienților la apariția unor eventuale incidente în rețeaua de energie electrică. Un contor ce comunică activ cu sistemul central poate oferi informații valorase cu privire la posibile incidente în rețea, reducând timpul pentru interveni și disconfortul pentru clienți, întrucât unele intervenții pot fi făcute de la distanță. Compania Enel va respecta deciziile autorităților și le respectă, aplicând la termen toate hotărârile ANRE", transmit reprezentanții Enel Distribuție Dobrogea.

Cum îi pot ajuta pe consumatori

În principal, economisirea de energie se poate realiza prin informațiile de consum pe care contorul inteligent le pune la dispoziție rapid și permanent către client, astfel încât acesta își poate ajusta consumul de energie electrică.

Tot de anul viitor, vom primi în plic un nou tip de factură de energie electrică, aplicată de toți furnizorii de energie electrică.

Modelul unic de factură va avea două pagini. Prima va conține informațiile standard privind consumul și valoarea facturii sau soldul restant. Pe a doua pagină, clienții vor regăsi informații legate de comisioane și taxe, dar și valoarea consumului din aceiași perioadă a anului precedent.

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Monica
28 iunie 2015
*

Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie imediat, acum, de colaboratori din toate localitatile tarii, pentru o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, la alegere, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna. Atentie, cerem seriozitate maxima! Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Iunie 2015
Stire din Social : Se reduc facturile la curent electric!
Pagina a fost generata in 0.4055 secunde