Veste bună

Se reduc facturile la curent electric!

238
Se reduc facturile la curent electric! - facturacurentbun-1435340224.jpg

Articole de la același autor

Românii vor plăti mai puțin la curent electric, de la 1 iulie. Factura medie la energie electrică la con-sumatorul final se va reduce cu 0,5 până la 1 la sută în al doilea semestru al anului în curs. 


Comitetul de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei a decis menținerea, în semestrul al doilea al anului 2015, a tarifelor reglementate de energie electrică aplicate de furnizorii de ultimă instanță clienților casnici care nu și-au exercitat dreptul de eligibilitate.


Astfel, menținerea tarifelor re-glementate aprobate prin Ordinul 157/2014 va conduce la scăderea prețului mediu de revenire al ener-giei electrice furnizate la tarife reglementate cu aproximativ 1,5 la sută, scădere datorată reducerii sumelor ce vor fi plătite de clienți pentru componenta de rezervare/abonament.


De asemenea, Comitetul de reglementare a aprobat modificarea Ordinului ANRE nr. 119/2013 privind aprobarea contribuției pentru cogenerarea de înaltă eficiență și a unor prevederi privind modul de facturare a acesteia. 


Astfel, în urma evaluării efectuate de ANRE, a rezultat o valoare a contribuției pentru semestrul al doilea 2015 egală cu 15,82 lei/MWh, față de valoarea de 18,12 lei/MWh în vigoare începând cu 1 ianuarie 2015, ceea ce reprezintă o reducere cu 12,7 la sută.
În consecință, menținerea tarifelor reglementate de energie electrică aprobate prin Ordinul 157/2014, precum și impactul reducerii tarifare a contribuției pentru cogenerarea de înaltă eficiență vor conduce la o scădere a facturii medii de energie electrică plătite de consumatorul final cu 0,5 - 1 la sută în semestrul al doilea din acest an.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4644 secunde