Adolescenta din Chirnogeni, violată de bunic, mai interesată de plajă decât de consultațiile medicale

566
Asistenții sociali din cadrul Direc-ției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța supraveghează starea de sănătate a minorei de 15 ani, din Chirnogeni, care a rămas însărcinată după ce ar fi fost violată de bunicul ei, timp de doi ani. Cazul a intrat în atenția autorităților în luna mai, când Alina Alexandra S. era însărcinată deja în cinci luni, iar de atunci este consiliată de un psiholog și evoluția sarcinii este monitorizată de un ginecolog.
Reprezentanții direcției spun că adolescenta nu-și dorește copilul și nu manifestă interes nici pentru consultațiile de specialitate. "Potrivit psihologului, ea nu-și va putea asuma rolul de mamă. Este deranjată și de faptul că trebuie să meargă, lunar, la consultații.
Într-una din dăți a trebuit ca asistenții sociali să o caute pe plajă", a afirmat Roxana Onea, purtător de cuvânt DGASPC Constanța. Mai mult, fata nu manifestă comportamentul tipic al copilului traumatizat.
În prezent, reprezentanții direcției fac demersuri pentru ca adolescenta să fie încredințată în mod legal bunicii, neexistând niciun act care să ateste că ea se află sub tutela bătrânei. Tatăl minorei este decedat, mama stă mai mult prin spitale, deoarece este bolnavă de TBC, iar Alina este crescută, de la vârsta de trei luni, de bunicii din partea mamei.
Cât privește bebelușul care va veni pe lume în aproximativ două luni, el va ajunge în grija Protecției Copilului. "Se va institui o măsură de protecție, dar nu știmdacă
va putea fi dat spre adopție, fiind vorba de un copil care provine dintr-un incest", a menționat Onea.
Reamintim că bunicul fetei, Vasile Corbu, de 66 ani, din Chirnogeni, a fost arestat preventiv în luna mai, fiind acuzat de viol și incest. Bărbatul a susținut însă că este nevinovat și că acuzele minorei sunt de fapt răzbunare pentru bătăile pe care i le administra.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 30 Iulie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Miercuri, 29 Iulie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 2.1345 secunde