Adrian Oros: Secetă ca anul acesta n-a fost de 50-60 de ani

121
Adrian Oros: Secetă ca anul acesta n-a fost de 50-60 de ani - 1hbuwx28urjvqfnzifcxq-1590316136.jpg

Articole recomandate

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a declarat, duminică, într-o conferință de presă susținută la Cluj, că o secetă ca aceea de acum nu a mai fost în România de 50-60 de ani și că încearcă să-i obișnuiască pe fermieri să-și asigure culturile, informează Digi24.


"E o secetă extremă și puternică, ce s-a instalat în această parte a Europei, nu numai în România, care se suprapune acestei crize a evoluției pandemiei COVID. (...) Secetă ca anul acesta, spun specialiștii, n-a fost de 50-60 de ani", a afirmat Adrian Oros.


Ministrul a mai spus că până acum sunt înregistrate 1,4 milioane de hectare de culturi afectate de secetă.


"În afară de faptul că-i despăgubim, încercăm să-i încurajăm pe fermieri - pentru că sunt și alte fenomene climatice nefavorabile sau extreme care pot să le diminueze producțiile, grindină, inundații, îngheț, ploi torențiale, furtuni - încercăm să-i obișnuim să-și asigure culturile. (...) Ministerul Agriculturii suportă 70% din polița de asigurare. În același timp, încercăm să negociem cu băncile să fie prinsă în polița de asigurare și seceta, pentru că foarte multe bănci nu asigură pentru secetă sau acolo unde asigură pentru secetă, condițiile pe care le impun în contracte nu sunt acceptate sau sunt foarte greu acceptate de fermieri", a adăugat Adrian Oros. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8103 secunde