Ai trimis mii de CV-uri degeaba? Vezi ce cuvinte cheie folosesc angajatori în selecția aplicațiilor

553
Ai trimis mii de CV-uri degeaba? Vezi ce cuvinte cheie folosesc angajatori în selecția aplicațiilor - cv21411300-1328540246.jpg
O aplicație poate fi respinsă chiar și fără a fi citită, în condițiile în care recrutarea online permite anumite facilități angajatorilor, prin care CV-urile primite pot fi filtrate înainte de a fi vizualizate, spun specialiștii site-ului de recrutare Myjob. Astfel, adaugă aceștia, companiile angajatoare pot selecta CV-urile în funcție de anumite cuvinte cheie.

Angajatorii selectează CV-uri care conțin anumiți termeni. De cele mai multe ori, aceste cuvinte cheie sunt cele care apar și în anunțul de job: anumite abilități cerute, anumite nume de funcții sau termeni specifici domeniului în care se caută specialiști.

Astfel, spun specialiștii, dacă dintr-un CV lipsesc cuvinte cheie precum: experiența, localitatea, domeniul de activitate sau studiile acesta este eliminat.

În condițiile în care numărul de CV-uri primite de firme este de ordinul sutelor e normal să se facă o primă selecție prin aplicarea unor filtre.

"Chiar dacă în anunț se specifică, de cele mai multe ori, nivelul de experiență solicitată, domeniul în care se angajează sau nivelul de studii preferat, există multe persoane care trimit CV-uri fără să respecte criteriile impuse din anunț", explică specialiștii.

Potrivit acestora, alte criterii prin care angajatorii selectează CV-urile sunt:

-tipul de facultate (de stat sau privată);

-timpul mediu la job (cât de lungă este perioada pe care ai petrecut-o la locurile de muncă anterioare) nivelul de salariu solicitat;

-limbile străine cunoscute;

-rezultatul obținut la testul de inteligență;

-nota de absolvire a ultimei școli trecute în CV.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4435 secunde