Ajutor financiar pentru ca familiile sărace să-și trimită copiii la grădiniță

192
Ajutor financiar pentru ca familiile sărace să-și trimită copiii la grădiniță - realitycheckasistentisociali3-1574111611.jpg

Articole de la același autor

Familiile sărace pot beneficia de un ajutor de 50 de lei pe lună, pentru a-și trimite copiii la grădiniță. Prevederea legală cuprinsă de Legea 248/2015 este însă prea puțin cunoscută la nivelul comunităților sărace. Drept dovadă, arată reprezentanții Asociației "Reality Check", deși pentru anul școlar au fost alocate fonduri de la bugetul de stat pentru 80.000 de copii, au fost accesate sume pentru mai puțin de 45.000 de copii, la nivelul întregii țări. 


Drept pentru care, reprezentanții organizației organizează întâlniri cu responsabilii care pot transmite informația la nivelul comunităților. O astfel de întâlnire a fost organizată și la Constanța, cu sprijinul Instituției Prefectului. 


"A fost o sesiune de informare despre lege, la care au participat 40 de asistenți sociali din județ. Pentru ca informația să ajungă la cei mai săraci copii, implicarea activă a asistenților sociali și a profesorilor este esențială. Am discutat despre rolul lor în aplicarea legii și despre importanța colaborării cu ceilalți membri ai echipei locale. Am vorbit și despre necesitatea campaniilor de recrutare pentru înscrierea la grădiniță și în program a copiilor din familii defavorizate. Ne-am reamintit împreună criteriile de eligibilitate pentru a intra în program și care sunt documentele pe care trebuie să le aducă părinții pentru a beneficia de program. Iar după ce am discutat despre provocările și dificultățile care apar în aplicarea legii, am identificat soluții", au transmis reprezentanții Asociației "Reality Check". 


Totodată, se impune menționat că în prezent se fac demersuri pentru a mări numărul copiilor care pot beneficia de acest sprijin financiar. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3669 secunde