Ajutorul de deces, mai mare cu 450 de lei. Suma a ajuns la 3.131 lei

505
Ajutorul de deces, mai mare cu 450  de lei. Suma a ajuns la 3.131 lei - ajutoaredeces-1489158459.jpg

Articole de la același autor

Ajutorul de deces a fost majorat cu 450 de lei, de la 2.681 de lei la 3.131 de lei. Acest drept se acordă, în cazul decesului asiguratului, pensionarului sau unui membru al familiei unuia dintre aceștia. 


Suma de bani se primește în termen de 24 de ore, la cererea persoanei interesate, pe baza anumitor documente justificative. 


În cazul decesului asiguratului sau al pensionarului, persoana care va primi acest drept poate fi, după caz, soțul supraviețuitor, copilul, părintele, tutorele, curatorul sau, în lipsa acestora, orice persoană care face dovada că a suportat cheltuielile ocazionate de deces.


Dacă este vorba despre decesul unui membru de familie care nu era asigurat sau pensionar, cel care primește ajutorul este asiguratul sau pensionarul, rudă cu persoana decedată. În acest caz, suma de bani primită reprezintă jumătate din suma maximă, adică 1.566 de lei.


Potrivit purtătorului de cuvânt al CJP, Kristina Mutiș, luna trecută au fost acordate 547 de astfel de ajutoare, iar anul trecut, un număr de 5.142 de ajutoare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.435 secunde