Alarmant! O treime din români nu au serviciu și nici nu își caută de muncă

255
1
Alarmant! O treime din români nu au serviciu și nici nu își caută de muncă - otreimedinromani-1462291637.jpg

Articole de la același autor

Deși doar ce am sărbătorit Ziua Internațională a Muncii, românii nu sunt printre cei mai harnici. Aproape o treime din români nu muncesc și nici nu își caută de muncă.

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în țara noastră, aproape trei sferturi din populație au vârste de muncă, adică între 15 și 64 de ani, însă mai mult de 30 la sută din aceștia nu muncesc.

Astfel, populația ocupată cuprinde 8.554.000 de persoane, mai mult de jumătate fiind bărbați. Majoritatea persoanelor ocupate sunt absolvenți ai învățământului liceal și profesional. Ponderea persoanelor cu studii universitare este de 18,7 la sută, iar cea a persoanelor cu nivel de instruire gimnazial, primar și fără școală absolvită este de 24,9 la sută.

Distribuția populației ocupate după statutul profesional arată că ponderea salariaților (68,3 la sută) este cea mai ridicată în totalul populației ocupate. Lucrătorii pe cont propriu și lucrătorii familiali neremunerați reprezintă 30,6 la sută din populația ocupată.

Sectorul public concentrează 15,3 la sută din populația ocupată, iar în sectorul mixt lucrează 1,1 la sută din persoanele ocupate. Durata medie obișnuită a săptămânii de lucru pentru persoanele ocupate a fost, în trimestrul al patrulea din anul 2015, de 40 de ore pe săptămână, iar durata medie efectivă a fost de 38,8 ore pe săptămână. 

Comentează știrea

Ioana
4 mai 2016
Bani online!

Cea mai buna oportunitate a anului! Oferim tuturor o posibilitate reala si extrem de avantajoasa de suplimentare a veniturilor, in timpul liber, cu un program foarte flexibil, fara obligatii de niciun fel. Asiguram instruire gratuita, asistenta pe parcursul activitatii si tot ceea ce e necesar pentru ca dumneavoastra sa castigati bani. Solicitati acum informatii la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4372 secunde