Alertă de pestă porcină africană în România. "Virusul ar putea evolua oriunde"

93
Alertă de pestă porcină africană în România.

Articole recomandate

Autoritățile sucevene au instituit un grad de alertă crescut în județ în urma evoluției "îngrijorătoare" a pestei porcine africane în Ucraina, boală pentru care nu există un vaccin și care produce un procent de morbiditate și mortalitate foarte ridicat.

Potrivit unui comunicat transmis de Prefectura Suceava, contextul epidemiologic actual, în care riscul pentru introducerea virusului pestei porcine africane este ridicat "la un grad fără precedent", impune întărirea măsurilor de profilaxie a bolii.

De asemenea, DSVSA Suceava a încheiat protocoale pentru ridicarea și distrugerea alimentelor confiscate la punctele de trecere ale frontierei de stat, pentru că unul din riscurile majore de propagare a virusului de pestă porcină africană îl reprezintă produsele de origine animală introduse prin bagajele călătorilor.

Totodată, se asigură sacii de colectare a produselor de origine animală confiscate, a substanțelor dezinfectante pentru dezinfecția spațiilor de depozitare și se cere completarea registrului privind evidența acțiunilor de dezinfecție a spațiilor de depozitare.

Mai mult, un alt risc major de propagare a virusului pestei porcine africane îl reprezintă mijloacele de transport, care au transportat animale vii în Federația Rusă, Belarus și Ucraina, scrie realitatea.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1356 secunde