Alertă de ploi, ninsori şi frig în România! ANM anunţă unde se instalează iarna cu adevărat

1313
Alertă de ploi, ninsori şi frig în România! ANM anunţă unde se instalează iarna cu adevărat - alerta-1673277946.jpg
Vremea se schimbă radical în România. Elena Mateescu, directorul ANM, a anunţat prognoza meteo actualizată. În ce zone vor începe ninsorile şi ce ne aşteaptă în perioada următoare, potrivit Antena3


"Într-adevăr, de astăzi seară de la ora 18:00 până miercuri la ora 18:00 vorbim de o informare meteorologică ce vizează precipitații moderate cantitativ, ninsori la munte și intensificări ale vântului.


Vorbim la început de regiunile vestice. Treptat, acestea vor cuprinde aproape toată țara, astfel încât în jumătatea sudică să vorbim de cantități care pot cumula valori pe arii restrânse de 20-25 de litri pe metru pătrat, izolat 40 de litri pe metru pătrat.

În zonele de munte vorbim de precipitații mixte, iar la altitudini mai mari de 1.600 de metri ninsori se va depune strat de zăpadă mai consistent în Carpații Meridionali și de Curbură.


Vorbim și de intensificări ale vântului în majoritatea zonelor, cu viteze de 45-55 de kilometri pe oră în zona montană înaltă rafale de 60-80 de kilometri pe oră cu viteze mai mari pe crește, de peste 90 de kilometri pe oră viscolind ninsoarea și determinând reducerea vizibilității.

Din punct de vedere termic, temperaturile la nivelul maximelor vor varia de la o zi la alta cu mici diferențe. Mâine contăm pe maxime între 3 până la 13 grade, miercuri 2 - 10 grade apoi în a doua jumătate a acestei săptămâni de la 0 până la 10-11 grade, inclusiv în Capitală, valori la acest început de săptămână 9-11 grade apoi în a doua parte a săptămânii 6-8 grade.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.486 secunde