ALERTĂ DE TRICHINELOZĂ, înainte de Crăciun! Opt județe sunt afectate

123
ALERTĂ DE TRICHINELOZĂ, înainte de Crăciun! Opt județe sunt afectate - trichinelozaboalalamodaasezonulu-1481806824.jpg

Articole recomandate

În urma analizelor efectuate de către centrele județene au fost depistate 14 focare de trichineloză în județele: Bacău, Cluj, Galați, Olt, Satu Mare, Suceava, Teleorman și Vrancea

Reprezentanții Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) trag un semnal de alarmă către cetățenii să efectueze examenul trichineloscopic înainte de a consuma carnea de porc obținută de la animalul crescut și sacrificat în gospodăria proprie sau de la porcii mistreți.

Parazitul a fost descoperit în carnea provenită de la nouă porci domestici și șase porci mistreți. Ca urmare a consumului de carne de porc netestată, 28 de persoane au fost trimise către spitale, manifestând simptomele infestării cu parazitul Trichinella spp.

"În situația în care medicul veterinar constată că porcul dumneavoastră este bolnav, nu riscați vânzarea, sacrificarea și consumul cărnii. Veți fi despăgubit de stat la valoarea de piață a animalului", anunță ANSVSA. Numărul de telefon al Call Center-ului A.N.S.V.S.A. este 0800 826 787 și poate fi apelat gratuit de către cetățeni, din orice rețea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranței alimentelor. Faceți analiza cărnii!", se arată într-un comunicat emis de ANSVSA.

Riscul consumului de carne de porc necontrolată sanitar veterinar îl reprezintă îmbolnăvirea de trichineloză, o boală parazitară care poate provoca paralizii și se poate complica, ducând la deces.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1083 secunde