Alertă METEO: COD PORTOCALIU de vreme severă în România. Când începe URGIA

315
Alertă METEO: COD PORTOCALIU de vreme severă în România. Când începe URGIA - furtunaputernicafacaeni2017-1525509478.jpg

Articole recomandate

În următoarele 48 de ore, ne vom afla în continuare sub influența unui aer de origine tropicală, urmând ca prin zona Europei central-nordice să pătrundă o masă de aer mai răcoros. Pe fondul valorilor termice ridicate și a umezelii aerului ce va marca o creștere treptată mai ales în jumătatea vestică a țării, convecția termică va fi puternic susținută în cursul după-amiezilor și al serilor, mai ales la deal și la munte, dar local și în restul țării.


Vom avea parte de o instabilitate atmosferică destul de pronunțată, mai ales pe partea vestică și de nord-vest, iar umezeala aerului și apa precipitabilă vor atinge valori considerabile, ce vor favoriza aversele cu caracter torențial, cumulând cantități mari de apă într-un interval scurt de timp, ce probabil vor conduce la producerea viiturilor rapide mai ales în zonele deluroase și montane. Izolat se pot forma supercelule, mai ales în vestul și nord-vestul extrem, care vor da naștere unor fenomene mai violente - vijelii și grindină.


Fenomene asociate instabilității atmosferice (averse, posibil cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, scurte intensificări ale vântului, temporar cu aspect de vijelie și izolat căderi de grindină) se vor semnala local și în Transilvania, Maramureș, Moldova și posibil în nordul Olteniei și al Munteniei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.073 secunde