ALERTĂ MONDIALĂ! Stația Spațială Chineză, de nouă tone, se va prăbuși pe Pământ

1044
ALERTĂ MONDIALĂ! Stația Spațială Chineză, de nouă tone, se va prăbuși pe Pământ - statiaspatialachineza-1515484295.jpg

Articole recomandate

La începutul primăverii, Stația Spațială Chineză de nouă tone se va prăbuși pe Pământ. Însă specialiștii susțin că obiectul nu va reprezenta un pericol pentru oameni.


Tiangong-1 se va prăbuși pe Pământ la mijlocul lunii martie, conform unei analize realizate de Aerospace Corporation din California. Conform NY Times nimeni nu va fi rănit.

''Probabil nu va produce pagube,'' a declarat Andrew Abraham, membru al echipei ce a efectuat analiza. ''Posibilitatea ca o persoană să fie lovită de o bucată din stația spațială este extrem de mică,'' adaugă el.

Deși specialiștii sunt siguri că oamenii nu vor fi loviți de bucățile navei, prezicerea locului exact în care se va prăbușii este limitată. Atunci când un obiect din spațiu reintră în atmosferă, locul în care se prăbușește este influențat de mai mulți factori, inclusiv densitatea atmosferei, viteza obiectului, orientarea și proprietățile fizice, scriu specialiștii. De asemenea, timpul dictează locul în care obiectul cade. 


''Dacă a trecut o jumătate de oră ești deja pe cealaltă parte a planetei,'' afirmă Ted Muelhaupt, membru al echipei Aerospace.

Pe două zone de pe glob este cel mai probabil ca stația spațială să aterizeze, spun specialiștii. Una dintre regiuni se află în emisfera sudică, unde se află Tazmania și Noua Zeelandă, și a două în cea nordică, prin SUA, Asia și Europa.

În timpul intrării în atmosfera Pământului obiectul ajunge la 1.640 de grade Celsius, fapt ce duce la topirea unei părți din obiect, astfel pe Terra ajungând o parte mică a stației.

Tiangong-1 a fost lansat în 2011 și este descris ca fiind un ''potențial simbol politic'' al Chinei, parte a unui plan ambițios chinez de a se delimita ca o superputere spațială. Nava a fost utilizată atât pentru misiuni cu echipaj, cât și pentru unele fără astronauți la bord. Totodată, în 2012, a fost vizitată de prima femeie astronaut din China, Liu Yang.

În 2016, în urma unor speculații, oficialii chinezi au confirmat că au pierdut controlul stației spațiale și că aceasta se va prăbuși pe Pământ.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5228 secunde