Alertă pe glob: Virusul mortal Marburg face primele victime

337
Alertă pe glob: Virusul mortal Marburg face primele victime - virus1-1658162252.jpg

Articole de la același autor

Noul virus Marburg face primele victime. Două persoane din Ghana au murit după ce s-au infectat. Virusul produce o boală extrem de contagioasă și face parte din aceeași familie cu cel care provoacă Ebola, potrivit Realitatea.net


Potrivit cercetărilor, boala este transmisă la oameni de lilieci. Autoritățile din Ghana spun că deja 98 de persoane, care ar fi intrat în contact direct cu cei infectați, se află acum în carantină. Specialiștii din domeniul sănătății precizează că nu există încă niciun tratament. Primul focar de Marburg a avut loc în Germania, în anul 1967, unde au murit șapte persoane.

Autoritățile din Ghana au confirmat luni primele două cazuri de infectare cu virusul mortal Marburg, care produce o boală extrem de contagioasă și care face parte din aceeași familie cu virusul care provoacă Ebola.


Cei doi pacienți au murit recent într-un spital din regiunea Ashanti din sudul țării. Probele preluate au ieșit pozitive la începutul acestei luni și au fost verificate de un laborator din Senegal.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4866 secunde