Alocațiile de stat pentru copii s-au dublat. De când va intra în vigoare decizia

1829
4
Alocațiile de stat pentru copii s-au dublat. De când va intra în vigoare decizia - fotofondalocatii-1432143412.jpg

Articole de la același autor

În numai două luni de zile, copiii vor primi de la stat de două ori mai mulți bani. Guvernul a aprobat, ieri, dublarea alocației lunare, de la 42 la 84 de lei. După o bâlbâială de 24 de ore, în care, inițial, amendamentul creșterii alocațiilor a fost respins de Comisia de Muncă, apoi aprobat de Camera Deputaților, Guvernul s-a angajat să găsească resurse financiare măcar pentru anul în curs.

Propunerea dublării alocațiilor a fost făcută de reprezentanții Partidului Național Liberal, dar a fost votată de 322 de deputați, fiind doar două abțineri. "A fost un moment deosebit, mai ales că se întâmplă foarte rar ca să avem noi o majoritate. Este un amendament foarte important pentru toți copiii din România. Însă, este un pas spre normalitate, un pas mare pentru toți copiii noștri. Sigur că nu este o sumă foarte mare, dar totuși este vorba despre dublarea sumei inițiale. Este un ban în plus care poate fi cheltuit pentru educația unui copil, pentru tot ce are el nevoie", a declarat deputatul PNL Gheorghe Dragomir.

Sunt bani numai pentru anul acesta

Asociații neguvernamentale, dar și numeroși parlamentari au solicitat, de-a lungul anilor, mărirea alocațiilor pentru copii. Însă, de fiecare dată, propunerile lor au fost respinse, pe considerentul că nu există resurse financiare. Nici acum situația nu pare să fie foarte aranjată, premierul Victor Ponta anunțând că, deocamdată, sunt bani numai pentru anul acesta.

"Guvernul duce la îndeplinire deciziile Parlamentului și, la un vot atât de consistent, trebuie să ne conformăm. Mă bucur că o măsură de stânga este sprijinită și de liberali. Impactul financiar pentru acest an este de 900 de milioane de lei, îl vom acoperi cu siguranță. Pentru bugetul pe 2016 vreau sprijinul Parlamentului ca această măsură să rămână în vigoare. Ne vom supune voinței Parlamentului, pentru acest an, vom asigura resursele financiare și vrem și sprijinul Parlamentului pentru resursele din anii viitori", a spus primul ministru.

Alocațiile mărite vor fi trimise, însă, la beneficiari, abia peste două - trei luni de zile. Din punct de vedere procedural, măsura de dublare a alocațiilor urmează să intre în vigoare în aproximativ două luni. Ministerul Muncii și Ministerul Finanțelor vor face în zilele următoare un anunț oficial.

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

2. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

nely
21 mai 2015
oferte munca

Oferte irezistibile!Iti trebuie doar un calculator si o retea de internet. Eu si de altfel foarte multi,suntem parte deja dintr-un proiect in plina expansiune.Este o afacere,care ne ofera multe oportunitati si bucuria de a lucra de acasa. Proiectul este la stadiul national,iar in scurt timp,vom ataca piata online mondiala ! Avem nevoie de colaboratorii ambitiosi,cu dorința de independența financiara ! Nu este necesara experienta. Oferim pregatire si suport profesional,pana in punctul in care veti reusi sa va descurcati singuri.Plata castigurilor realizate este garantata prin contract de comision,iar dupa 3 luni de efort,veti primi si scrisoare de recomandare.Daca vrei sa afli mai multe trimite-mi un email cu"info" la adresa: [email protected]

nela
21 mai 2015

Oferte de lucru pentru toti! Oferta este deja un fenomen! Foarte multi oameni lucreaza cu noi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8902 secunde