Concurs Alocațiile mai mari pentru săraci pot înmulți paraziții societății

544
Alocațiile mai mari pentru săraci pot înmulți paraziții societății - e7d3398dc6c729aae0edcdbecaf85dba.jpg

Articole de la același autor

În fiecare zi auzim de oameni pe care îi ajută statul. Statul le dă ajutoare sociale celor sărmani de la țară, statul le dă ajutoare de încălzire și statul le dă alocații pentru copii. Această "mamă a tuturor răniților" nu poate însă să le găsească un loc
de muncă, nu poate să le ofere un salariu decent, nu poate să le dea o pensie sănătoasă. Îi ajută doar să nu moară de foame sau de frig și le asigură cele mai ieftine și slabe medicamente.

Asistența socială în România se rezumă, de fapt, la a împărți bani, fără a rupe răul de la rădăcină, fără a căuta și găsi soluții de a nu mai fi nevoie de astfel de ajutoare. "La noi în țară nu se cunoaște, la nivel înalt, ce înseamnă asistență socială. Ceea ce facem noi este, de fapt, prestație socială. Guvernanții se întreabă, imediat, «cât să-i dau?». Totul se rezumă la bani, dar nimeni nu se gândește la prevenția care trebuie făcută pentru a nu se ajunge la astfel de fenomene. Noi ajutăm să vindecăm fata traficată, dar nu facem nimic pentru a nu ajunge să fie victima traficanților. Este ca și în sănătate. În loc să prevenim, vindecăm", a declarat, pentru "Cuget Liber", Cristina Bumb, asistent social la Primăria Cumpăna.

Alocațiile și ajutoarele sociale, singura sursă de venit la sate
În mediul rural din județul Constanța, mii de familii trăiesc de la un ajutor social la altul. Au pământ, dar nu îl pot lucra din cauza lipsei banilor pentru unelte, semințe, îngrășăminte, irigații. Ajung să îl arendeze unor persoane mai avute, pe câțiva saci de făină și mălai pe an. Singura lor sursă de venit este bruma de bani, pe care primăria este obligată să le-o dea, și alocațiile copiilor. În lipsa unor programe guvernamentale concrete pentru stimularea agriculturii, cei mai gospodari dintre locuitorii satelor cultivă, în ograda proprie, câteva răsaduri de legume și cresc câteva animale, pe care le vând apoi la kilogram la șosea. Aceștia o duc mai bine.
Țăranii mai puțin gospodari stau cu mâna întinsă la stat și știu că statul le va da. "Există pericolul ca mărirea alocațiilor pentru persoanele cu venituri foarte mici să ducă la apariția unui alt fenomen greșit, în care multe familii să toarne copii doar pentru că primesc banii ăștia. Și noi avem în comună asemenea specimene. Avem familii simple, cu copii mulți, îngrijiți, spălați, mâncați, care se descurcă din puținul pe care îl au. Alții iau banii și îi vedem la cârciumă și la colț de stradă, iar copiii umblă cu haine rupte, flămânzi și desculți", spune pri-marul comunei Cumpăna, Mari-ana Gâju.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2522 secunde