Ambasadorul Chinei în România a semnat în cartea de onoare a Primăriei Cumpăna

106
Ambasadorul Chinei în România a semnat în cartea de onoare a Primăriei Cumpăna - cumpana-1417689407.jpg

Articole de la același autor

O delegație oficială condusă de Excelența Sa, doamna Huo Yuzhen, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, s-a aflat în vizită în comuna Cumpăna.

Excelența Sa, doamna Huo Yuzhen, Ambasadorul R.P. Chineze în România, a fost însoțită de domnul SU Yanwen, Consulul General al Republicii Populare Chineze la Constanța, și de prof. univ. dr. Aurel Papari, președintele filialei Constanța a "Asociației Române de Prietenie cu China", inițiatorul înfrățirii dintre cele două localități.

Primul moment al vizitei delegației oficiale în Cumpăna s-a desfășurat la sediul Primăriei, unde Excelența Sa a parcurs cartea de onoare și albumul de fotografii ce reprezintă principalele momente ale vizitei președintelui Hua Guofeng din 1978 în comuna Cumpăna.

Înalții oaspeți au fost așteptați în sala Căminului cultural pentru vizionarea unui spectacol artistic susținut de ansamblurile de balet și folclor din comunitate: ansamblul de balet "Nicolae Spirescu", ansamblul de folclor "Mugurașii Cumpenei" și ansamblul "Kardelen", după care Doamna Ambasador a avut prilejul de a merge la o familie de gospodari din localitate.


Excelența Sa, doamna ambasador Huo Yuzhen, a vizionat și expoziția de artă fotografică "Cultură și civilizație în Shanghai", expusă în sediul Primăriei Cumpăna. De asemenea, au avut loc discuții împreună cu reprezentanții administrației publice locale privind oportunitățile viitoare de colaborare și cooperare în domeniile economiei, comerțului, agriculturii, științei, tehnologiei, culturii, cercetării, educației, sportului, turismului și sănătății, în vederea prosperității comune și a consolidării relațiilor de prietenie. Primăria și Consiliul Local Cumpăna, reprezentate legal de doamna primar ec. Mariana Gâju, au în vedere atragerea de investitori chinezi pentru crearea de noi locuri de muncă pentru comunitate și venituri proprii la bugetul local. 


De asemenea, ambasadorul a semnat în cartea de onoare a Primăriei Cumpăna și a menționat faptul că înfrățirea dintre localitățile Cumpăna și Zhuanghang "este prima înfrățire între comune, fiind considerată un model de colaborare." Totodată a remarcat faptul că semnarea acordului între cele două localități înseamnă "un simbol de colaborare pentru viitor și a menționat că sunt multe oportunități pentru cele două comune. China este interesată de colaborări în diverse domenii, de exemplu comercial, economic, etc. și împreună putem spori potențialul existent și resursele proprii". În încheierea vizitei, Excelența Sa a subliniat faptul că se simte foarte încântată de vizita în comuna Cumpăna și a adresat felicitări, o viață fericită și urări de bine poporului român și locuitorilor comunei Cumpăna.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8623 secunde