Amendă mare și suspendarea permisului pentru șoferii care pleacă la drum fără să verifice acest sistem

78563
2
Amendă mare și suspendarea permisului pentru șoferii care pleacă la drum fără să verifice acest sistem - lumini294201-1693496458.jpg
Atenție, șoferi! Noul Cod Rutier vine cu modificări importante pentru români. Cei care nu le cunosc riscă nu doar amenzi usturătoare, ci și suspendarea permisului de conducere.


Conform prevederilor din noul Cod Rutier, în situația în care luminile vehiculului sunt arse sau nu funcționează, nu sunt omologate, șoferii pot să fie amendați. Amendamentul legislativ anunță un plafon de 145 de lei pe punct, dar pentru o astfel de neregulă, cei care sunt prinși riscă între 870 și 1160 de lei amendă! De asemenea, pot rămâne și fără permisul de conducere.


Iată extrasul din Codul Rutier 2023, Articolul 101:
(1) Persoanele fizice care săvârșesc următoarele fapte se fac vinovate de contravenții și sunt sancționate cu amendă în clasa a III-a: Circularea cu autovehicule, tractoare agricole sau forestiere, remorci sau tramvaie care au defecțiuni la sistemul de iluminare sau de avertizare sonoră sau care lipsește acestora.
Art. 112
(1) Certificatul de înmatriculare sau dovada înlocuitoare a acestuia poate fi reținut de către poliția rutieră în următoarele situații:
c) Autovehiculul circulă noaptea fără faruri sau lămpi de semnalizare, dispozitive de iluminare și semnalizare luminoasă, sau mijloace fluorescent-reflectorizante, așa cum sunt prevăzute în normele tehnice în vigoare.


Unde poți plăti amenda primită în România


Iată care sunt cele 4 opțiuni de plată a amenzii auto:


1. Cash – la orice unitate a Trezoreriei Statului, indiferent de locul în care a fost luată amenda sau de domiciliul șoferului, și la direcțiile de taxe și impozite locale;
2. Cash – la ghișeele Poștei Române de pe întreg teritoriul țării;
3. Online – pe platforma ghiseul.ro. Pentru a avea acces la această platformă trebuie să-ți creezi un cont pe baza datelor tale personale și prin introducerea unui card bancar valid emis de o bancă din România;
4. Online – prin intermediul unui serviciu de Internet Banking în contul special dedicat amenzilor contravenționale, disponibil online, și anume: – Pentru persoanele fizice cu domiciliul în România, contul unic pentru plata amenzilor de circulație este 50.09.01; Pentru persoanele fizice cu domiciliul în străinătate, contul unic pentru plata amenzilor de circulație este 50.09.02.
Comentează știrea

Andrei
2 septembrie 2023
Incorectitudine

Deci trăim într-o lume plină de jidani.. Cum poți domnule să-i ridici dreptul de a conduce dacă li s-a ars un bec în timp ce conducea! Nu mai știți cum să furați de la bieții sărăci, furați măi de la cei sus puși că au furat destul!

Ioan
2 septembrie 2023
Vorbe goale

Niște știri de 2LEI .Unde scrie în legea pe care tocmai ați publicat - o, despre suspendarea dreptului de a conduce? Analfabeți cu diploma, asta sunteți!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.2786 secunde