Amenzi de sute de mii de lei și zeci de kilograme de alimente confiscate, de la cârciumile de pe litoral

378
Amenzi de sute de mii de lei și zeci de kilograme de alimente confiscate, de la cârciumile de pe litoral - amenzi-1563911356.jpg
Medicii veterinari care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 au verificat, săptămâna trecută, 269 de unități amplasate în cele șapte zone de interes turistic din Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia. 


Controalele au vizat 104 restaurante, șase pizzerii, trei cantine, 30 de  unități tip fast - food, cinci braserii, 16 unități de tip bufet, două unități tip bistro, o unitate de catering, 26 de baruri, două cafe baruri, trei snack baruri, un supermarket, 48 de magazine alimentare, 14 laboratoare de cofetărie-patiserie, patru cofetării-patiserii, o rulotă, o unitate de produse congelate, un depozit alimentar și o carmangerie. 


"În urma acestor controale, s-au constatat neconformități referitoare la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar. Au fost constatate situații în care produsele alimentare erau ambalate și etichetate necorespunzător, nu erau depozitate în spații adecvate, dar și condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție", precizează reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța.
Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, 26 de unități, respectiv nouă restaurante, o unitate tip fast - food, două unități tip bufet, șase magazine alimentare, patru baruri, un laborator cofetărie-patiserie, o braserie, o cofetărie, un snack bar  au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare de 260.000 de lei. 


"De asemenea, au fost confiscate și retrase de la vânzare cinci kg de carne de porc și 10 kg de produse de patiserie congelată improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare", mai spun cei de la DSVSA Constanța.
Reamintim că Autoritatea Națională Sanitar - Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, prin intermediul DSVSA Constanța, pune la dispoziția celor interesați numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival - 0786/577.007, unde se pot face sesizări sau se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor. Acest număr va funcționa în paralel cu numărul call - center-ului ANSVSA - 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie.


Top articole din Social

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3431 secunde