Amenzi mai mari pentru şoferii prinşi fără rovinietă. Anunțul Ministerului Transporturilor

478
Amenzi mai mari pentru şoferii prinşi fără rovinietă. Anunțul Ministerului Transporturilor - amenzi-1643821233.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii vrea să majoreze amenzile pentru şoferii prinşi fără rovinietă pe drumurile din România. Proiectul a fost lansat în dezbatere publică la 1 februarie şi prevede că valoarea amenzilor contravenționale ar putea ajunge până la 23.800 lei.


Potrivit Realitatea.net ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere publică Proiectul de Lege pentru modificarea anexei nr. 2 la Ordonanța Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România.

Motivul invocat de reprezntanţii Ministerului Transporturilor este că „din anul 2010 și până în prezent cuantumul amenzilor a rămas la același nivel, în timp ce cuantumul tarifului de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România exprimat în lei a crescut cu aproape 20%”.


„Astfel, valoarea amenzilor contravenționale s-a calculat ca fiind de două ori tariful anual de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România, pentru amenda minimă și de patru ori tariful anual de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România, pentru amenda maximă”au mai precizat reprezntanţii Ministerului Transporturilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3008 secunde