Amenzi și mărfuri confiscate din piețele și supermarketurile din Constanța

156

Articole de la același autor

Peste 50 de obiective au fost verificate în ultima săptămână de inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța. Este vorba despre două unități de tăiere, o unitate procesare carne, două centre prelucrare lapte, șase depozite alimentare, patru magazine alimentare, 15 super/hipermarket-uri, trei laboratoare cofetărie-patiserie, o circumscripție sanitară veterinară de asistență, patru depozite veterinare, trei cabinete veterinare, o unitate de fabricare pâine și specialități de panificație, o unitate de comercializare produse congelate, patru unități de reambalare, două depozite de destinație, o unitate de fabricare produse zaharoase.

"În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la realizarea în mod necorespunzător a acțiunilor sanitare veterinare conform programului strategic, depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare. Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.000 de lei", explică directorul executiv al DSV Constanța, dr. Diana Cristescu.

Cu acest prilej, au fost confiscate și retrase de la vânzare mai bine de trei tone de carne și produse din carne, 1.164 kg de produse lactate, 563 kg de pește și produse din pește și zeci de cofraje de ouă. Valoarea acestora este în cuantum de 65.444 de lei.

"Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare", precizează șeful DSV Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3624 secunde