Amplă analiză financiară la spitalele din subordinea Ministerului Sănătății

176
În perioada următoare, Ministerul Sănătății va organiza o serie de întâlniri cu managerii și directorii economici din spitalele subordonate, pentru o amplă analiză financiară. 

"Vrem să identificăm cauzele dezechilibrului financiar încă existent în unele spitale. O astfel de analiză financiară ne va da posibilitatea să aflăm unde este vina pentru aceste datorii, la managementul unității respective sau în  sistemul de finanțare al spitalului. Am cerut să ni se spună exact dacă depășirea termenelor de plată  sunt realizate în limita creditelor bugetare sau dacă acestea depășesc creditele bugetare. Ne interesează dacă există depășiri în cadrul programelor de sănătate, sau dacă acestea sunt la servicii medicale. După această analiză vom stabili măsurile care se impun", a declarat ministrul Sănătății, Vasile Cepoi, într-o întâlnire cu managerii și directorii economici a unei părți din spitalele vizate.

"Deja am găsit câteva probleme pe care trebuie să le rezolvăm. De exemplu, mulți furnizori solicită ca termenele de plată din partea spitalelor să fie mai mici decât cele stabilite de casele de asigurări. De asemenea, există cazuri în care nu sunt respectate ordinea cronologică la plata facturilor", a mai spus ministrul Cepoi.

"De asemenea, pregătim împreună cu Ministerul Finanțelor Publice un ordin comun conform căruia spitalele publice vor raporta lunar la MS situația privind execuția bugetară de venituri și cheltuieli", a mai spus Vasile Cepoi.

Pentru a asigura o mai bună transparență, situațiile bugetare ale unităților sanitare cu paturi vor fi publicate pe pagina de web, www.ms.ro, a MS.

Unitățile medicale din județul Constanța care se află în subordinea Ministerului Sănătății sunt Spitalul de Recuperare Fizică și Balneologie Eforie Nord, Sanatoriul Balnear Techirghiol și Sanatoriul Mangalia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5296 secunde