Școlile și spitalele ar putea fi reabilitate termic din fonduri europene

222
Școlile și spitalele ar putea fi reabilitate termic din fonduri europene - scoala-1346945644.jpg
Clădirile instituțiilor publice sunt un nou obiectiv de eficiență energetică urmărit de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT) spre finanțare din fonduri europene, au anunțat reprezentanții acestuia. Este vorba despre clădirile spitalelor și ale unităților școlare din centrele urbane.

"Obiectivul avut în vedere de minister este de a reduce cheltuielile de funcționare ale instituțiilor publice, dar și de a spori calitatea serviciilor prestate de autoritățile publice", a declarat Marcel Boloș, secretar de stat în MDRT.

Astăzi, 6 septembrie, au fost discutați pașii necesari pentru a iniția negocierile cu Comisia Europeană, astfel încât acestea să poată fi încheiate la începutul anului următor, iar apelul de proiecte să fie lansat în aprilie - mai 2013.

În acest scop, la sediul MDRT a avut loc o întâlnire între reprezentanții ministerului și cei ai JASPERS - Banca Europeană de Investiții, care oferă asistență pentru elaborarea schemei de finanțare a lucrărilor de creștere a eficienței energetice prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 1 - Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor.

În cursul negocierilor cu Comisia Europeană se va stabili procentul de co-finanțare cu care beneficiarii vor contribui la proiectul de reabilitare, au precizat reprezentanții MDRT. În funcție de negocierile ulterioare, Ghidul Solicitantului ar putea fi lansat spre consultare în primăvara anului 2013, urmând ca depunerea proiectelor să se desfășoare până la sfârșitul aceluiași an.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4494 secunde