Amplasamentul pentru deșeurile inerte de la Poarta 9 nu va mai fi funcțional

704
Amplasamentul pentru deșeurile inerte de la Poarta 9 nu va mai fi funcțional - amplasament-1667932069.jpg

Articole de la același autor

Începând de marţi, 8 noiembrie, amplasamentul pentru deșeurile inerte de la Poarta 9 nu va mai fi funcțional. În urma verificărilor desfășurate de comisarii din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa s-a dispus sistarea operațiunilor de depozitare a deșeurilor de pe acest amplasament. 


Mai mult, Primăria Constanța a fost sancționată conform Legii 292/2018 cu amendă de 100.000 lei și trebuie să aducă terenul la starea inițială, prin curățarea zonei afectate de depozitări ilegale de deșeuri, altele decât cele admise.


Pe de altă parte, atât persoanele fizice, cât și persoanele juridice care transportă deșeuri provenite din construcții și desființări sunt rugate să se adreseze următorilor operatori autorizați pentru tratarea și eliminarea deșeurilor nepericuloase: SC UCG Construcții Ecologice S.R.L., punct de lucru: sat Culmea, oraș Ovidiu, date de contact: 0733.405.000 şi SC IRIDEX GROUP SALUBRIZARE S.R.L., punct de lucru: sat Schitu, comuna Costinești, date de contact: 0241. 743.376, costurile pentru depozitare fiind cuprinse între 85 și 230 lei/tona.


Pe această cale, populaţia este informată că abandonarea deșeurilor inerte pe domeniul public, terenuri virane și în alte locuri decât cele special amenajate constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 10.000 și 20.000 lei pentru persoanele fizice și între 50.000 și 70.000 lei pentru persoanele juridice. Totodată, se aplică și măsura confiscării autovehiculului folosit la săvârșirea faptei contravenționale. 


Legat de acest subiect, edilul Vergil Chițac a anunțat că Primăria Constanța va contesta în instanță amenda primită de la Garda de Mediu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.459 secunde