Anchetă de amploare, după ce un bebeluș a murit de rujeolă. Ar fi luat boala din spital

160
Anchetă de amploare, după ce un bebeluș a murit de rujeolă. Ar fi luat boala din spital - bebe-1483719632.jpg

Articole recomandate

Un bebeluș de trei luni a murit la Spitalul Județean de Urgență Craiova, autoritățile sanitare confirmând că băiețelul, care era grav bolnav, avea și rujeolă. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Dolj au demarat o anchetă epidemiologică în unitatea medicală în care a decedat copilul, pentru a stabili dacă bebelușul s-a îmbolnăvit în spital. 


Băiețelul în vârstă de trei luni a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Craiova în cursul lunii decembrie, el fiind transferat de la o unitate medicală din județul Gorj, potrivit reprezentanților DSP Dolj, citați de News.ro.

"Pacientul a fost internat cu rinichi polichistic bilateral, intoleranță alimentară multiplă, diaree intratabilă a sugarului și s-a descoperit un eritem ce a fost confirmat a fi rujeolă. Starea de sănătate a și evoluat prost și apoi a decedat pe 3 ianuarie 2017. Era internat în Secția de Pediatrie", a declarat Ștefan Popescu, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Dolj.

Ștefan Popescu a adăugat că DSP face o anchetă epidemiologică în spital, pentru a afla dacă bebelușul a făcut rujeolă în spital sau nu.

"Colegii mei vor declanșa o anchetă epidemiologică pentru a se stabili dacă a contactat boala în spital, de la aparținători, de la vizitatori", a mai spus rerpezentantul DSP Dolj.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Craiova spun că băiețelul era grav bolnav.

"Nu tolera laptele matern, era hrănit cu un lapte special. Era internat de mai multe săptămâni. Pe 2 ianuarie a fost mutat în Secția de Terapie Intensivă, starea s-a agravat, a fost stabilizat, însă pe 3 a intrat în stop cardio-respirator", a declarat Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Craiova, scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0907 secunde