Anchetă în cazul bebelușului mort pentru că salvarea nu a ajuns la timp

371

Articole de la același autor

Medicii legiști au efectuat, sâmbătă dimineață, necropsia bebelușului de aproape două luni, din Topraisar, care a murit în timp ce ambulanța chemată să-i acorde asistență medicală era înzăpezită. Potrivit acestora, băiețelul a murit din cauza unei pneumonii interstițiale acute, era subdezvoltat și malnutrit. Mai mult, cadrele medicale s-au arătat rezervate cu privire la șansele de supraviețuire ale micuțului, chiar dacă ambulanța ar fi ajuns în timp util pentru a-l transporta la spital. "Din câte se pare, copilul a prezentat simptome în ultimele trei - patru zile, dar a fost ținut acasă de părinți. În plus, condițiile în care trăiesc nu sunt adecvate pentru un copil atât de mic", a afirmat, pentru "Cuget Liber", dr. Constantin Dina, directorul DSP Constanța.
Conducerea direcției a anunțat demararea unei anchete, la Serviciul Județean de Ambulanță, pentru a stabili dacă s-a procedat corect în situația dată. "Vom face o anchetă internă, pentru a clarifica toate aspectele, pentru a nu exista suspiciuni", a subliniat dr. Dina.
Reamintim că, vineri, înainte de prânz, rudele au apelat 112, spunând că micuțul este bolnav. "A plecat, inițial, o ambulanță de la Eforie Sud, care a rămas înzăpezită la Movilița. Pentru că rudele au sunat din nou, anunțând că starea micuțului se agravase, a mai plecat o ambulanță, care a rămas înzăpezită în același loc. Autoritățile locale din Topraisar au trimis un ARO, care a transportat un echipaj medical la locuința pacientului, unde a fost găsită o asistentă ce efectua manevre de resuscitare. Echipajul de pe ambulanță a preluat manevrele și le-a efectuat pentru 40 de minute, dar fără succes", a arătat reprezentantul DSP. Cert este că, din cauza vremii, ambulanța a ajuns la solicitare după mai bine de două ore.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4843 secunde