Concurs ANCOM: În 48% dintre gospodăriile românești nu există calculator

468

Articole recomandate

Dotarea gospodăriilor românești cu calculatoare continuă să rămână deficitară, în condițiile în care în 48% din totalul acestora nu există calculator, iar în 40% din acestea există în dotare un desktop PC, relevă un studiu realizat de The Gallup Organization România, la cererea Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).
Majoritatea gospodăriilor românești (56%) nu dispune de acces la Internet, în timp ce, dintre cele care beneficiază de acces, cele mai multe (39%) folosesc rețeaua de telefonie fixă. Utilizarea accesului mobil și a accesului combinat, fix-mobil, ocupă poziții de nișă din acest punct de vedere - 2% și, respectiv 3%.
Mobilitatea nu constituie un element de referință pentru dotarea gospodăriilor românești, întrucât numai 12% dintre acestea dețin un laptop/minilaptop, iar în cazul a 7% coexistă sisteme desktop și laptop-uri/minilaptop-uri.
Potrivit aceluiași studiu, aproape jumătate dintre respondenți (47%) nu au utilizat niciodată Internetul, în timp ce majoritatea consistentă a celor care au utilizat internetul au făcut-o recent, în ultimele trei luni (47%).
Principalul loc de accesare a Internetului este acasă (42%), locul de muncă sau școala reprezentând locația secundară pentru 16% dintre respondenți. Telefonul mobil/laptopul și Internet café-urile constituie modalități periferice de accesare a Internetului (3%), fiind, surprinzător, plasate semnificativ în urma prietenilor și cunoștințelor.
  Paula SOLOMON


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6181 secunde