Angajații de la stat care cumulează pensie-salariu vor opta din decembrie pentru un singur venit

219
Angajații de la stat care încasează în același timp o pensie cu o valoare lunară mai mare de 1.680 de lei trebuie să opteze, din decembrie, pentru unul dintre cele două venituri, aceasta fiind una dintre prevederile Legii privind reorganizarea unor instituții publice, a declarat premierul în exercițiu Emil Boc.
Actul normativ care prevede reorganizarea unor autorități și instituții publice, raționalizarea cheltuielilor publice, susținerea mediului de afaceri și respectarea acordurilor-cadru cu CE și FMI intră în vigoare în termen de trei zile de la data publicării în Monitorul Oficial, respectiv joi, 12 noiembrie.
La o săptămână de la intrarea în vigoare, Guvernul trebuie să elaboreze Hotărârile în baza cărora vor fi reorganizate agențiile de stat, ceea ce va duce la desființarea a aproximativ 9.000 de locuri de muncă din aceste instituții. Legea mai prevede că veniturile proprii ale agențiilor de stat - estimate la un miliard de euro anual, potrivit lui Boc - vor fi vărsate pe viitor la bugetul de stat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 19 Noiembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.8451 secunde