Angajatorii norvegieni caută ingineri români, pentru salarii de 3.000 de euro

976
1
Angajatorii norvegieni caută ingineri români, pentru salarii de 3.000 de euro - joburi3844480095392800-1320229140.jpg

Firmele din Norvegia caută ingineri români. Salariile depășesc 3.000 de euro lunar, iar contractele de muncă sunt pe perioadă nedeterminată.
Posturile sunt disponibile prin rețeau EURES și sunt postate pe site-ul Agenției de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM). Vezi mai multe detalii aici.
Angajatorii din Norvegia au mai recrutat pe piața locală  medici radiologi, ingineri și electricieni cu experiență în sectorul naval. Medicii români pot câștiga în Norvegia până la 9.000 de euro brut lunar, iar inginerii și electricienii pot câștiga în sectorul naval peste 5.000 de euro.
În primele zece luni ale acestui an, peste 140.000 de români au obținut un contract de muncă în străinătate. Peste 71.000 de persoane au plecat la muncă în afara țării prin intermediul agențiilor de recrutare și peste 73.000 prin ANOFM.



Comentează știrea

oarecare
20 august 2012
Inginer roman in Norvegia - REALITATEA

Sunt inginer Roman si lucrez rin Norvegia -haide sa va srelatez cate ceva, caci pare tentantt titlul, dar adevarul e "putin diferit" - CONCRET: - o calatorie cu autbuzul costa 4-5 euro. Idem o bere la alimentara, caci la terasa este 10 euro.; masina nu conduci, decat daca ti mortis sa iti secatuiesti economiile. - un apartamant obisnuit intr-un bloc mai nenorocit decat cele comuniste (numai negri si saraci), costa aproape jumatate din salariul unui inginer norvegian; o casa incepe de la 400.000 euro, pe viata indatorat la banca. Taxele sunt uriase,practic ramai cu jumatate din salariul brut, dupa care intervin preturile enorme. - mancarea e mult mai rea decat in Romania: nu veti gasi o piata veritabila de unde sa va aprovizionati cu delicioasele noastre fructe, legume si vegetale. Aici totul se cumpara din supermarket, mancare fada la preturi quintuple fata de cele din tara. Oricat ar parea salariul de mare, in realitate la sfarsitul lunii, de-abia aveti de-o paine. - Vara nu poti dormi caci e soare pana la miezul noptii, iar iarna nu vezi lumina deloc. In rest, ploua. Asta-i viata? - Limba este extrem de dificila, chiar s i pentru un vorbitor de limbi anglo-saxone. Chiar daca puteti intelege cat-de-cat limba scrisa, pronuntarea este aproape imposibila. Fara a vorbi excelent norvegiana , sunteti doar cetateni de mana a II-a. Cu engleza merge cat merge, dar prieteni adevarati nu vei avea niciodata, decat amici de complezenta. Am uitat sa mentionez cel mai important lucru: ma aflu in Norvegia temporar, mai precis, inchidem o fabrica de aici si aducem 70 de servicii in tara. De-abia astept sa revin in Romania, in ciuda diurnei bune si a apartamentului platit de companie. Daca as lucra aici permanent, nu as putea economisi nimic, incercand sa am o viata decenta. Cu salariul din Romania, traim cel putin la fel de bine precum un omolog de-al meu norvegian care e nevoit sa isi puna nevasta la lucru. A mea sotie sta acasa cu copiii mici. In plus, apartamentul pe carei aici l-as fi "cumparat" sau.....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7389 secunde