ANM: Atenţionări Cod galben de vânt şi ploi însemnate cantitativ în zone din 17 judeţe

320
ANM: Atenţionări Cod galben de vânt şi ploi însemnate cantitativ în zone din 17 judeţe - ploisivantintoatatarapanasambata-1678350582.jpg

Articole de la același autor

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, mai multe atenţionări Cod galben de intensificări ale vântului şi ploi însemnate cantitativ, valabile pe parcursul acestei zile, în zone din Transilvania, Moldova, Crişana şi Maramureş.

Potrivit meteorologilor, între orele 10:00 - 22:00, în Munţii Apuseni şi, local, în Carpaţii Orientali temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 70 - 90 km/h, iar la altitudini de peste 1.700 de metri, rafalele vor depăşi 100 - 110 km/h. Intensificări ale vântului vor fi şi în restul ţării, local şi temporar, cu viteze în general de 45 - 60 km/h.

Judeţele vizate de primul Cod galben de vreme rea sunt: Alba, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Harghita, Maramureş, Mureş, Neamţ, Sălaj şi Suceava.
De asemenea, pe parcursul zilei de joi, în intervalul orar 12:00 - 22:00, va fi valabil un alt Cod galben, de data aceasta de ploi însemnate cantitativ în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali. Ploile mai ales sub formă de aversă vor favoriza topirea stratului de zăpadă. Cantităţile de apă vor fi de 20 - 25 l/mp şi, izolat, de peste 30 l/mp, iar pe arii restrânse vor fi descărcări electrice. Aceste fenomenele meteo se vor produce pe raza judeţelor: Alba, Arad, Bihor, Cluj, Caraş-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi şi Timiş.

În prezent, se află în vigoare o atenţionare Cod galben de intensificări susţinute ale vântului, ce va expira în această seară, la ora 22:00, şi este valabilă în Munţii Apuseni, local în Carpaţii Orientali, unde temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 70 - 90 km/h, iar la altitudini de peste 1.700 de metri vor depăşi 100 - 110 km/h.

Totodată, o informare de de intensificări ale vântului şi precipitaţii predominant sub formă de ploaie moderate cantitativ are valabilitate la nivelul întregii ţări, până vineri la ora 2:00. În intervalul menţionat, temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a ţării, dar cu viteze mai mari în nord-vest, centru şi sud-est, în general de 45 - 60 km/h.

Conform prognozei de specialitate, în zona de munte, vor fi intervale cu precipitaţii predominant sub formă de ploaie şi prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15 - 25 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă, iar vântul va prezenta intensificări susţinute în special în zona înaltă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6412 secunde