ANM / Cod galben de caniculă în 10 județe din țară

238
ANM / Cod galben de caniculă în 10 județe din țară - caldura-1625732060.jpg
Meteorologii au emis un Cod galben de caniculă pentru zece județe din vestul și sud-vestul țării. Temperaturile maxime vor ajunge până  la 38 de grade, iar potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie, în cursul zilei de joi și vineri disconfortul termic va fi accentuat.


O avertizare Cod galben în vigoare joi și vineri anunță un val de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă în cea mai mare parte a Olteniei, în vestul Maramureșului și sud-vestul Transilvaniei, potrivit ANM.


Avertizarea meteo vizerază județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Caraș Severin, Gorj, Mehedinți, Dolj și Olt.


Vor fi temperaturi maxime de 31...35 de grade. În Banat și Crișana canicula se va intensifica, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 35 și 38 de grade.


Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local, mai ales în vestul țării, va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Disconfortul termic se va menține ridicat și la sfârșitul săptămânii, pe alocuri, la câmpie.


O altă avertizare Cod galben în vigoare joi între orele 13.00 - 22.00 anunță instabilitate atmosferică temporar accentuată.


În nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în zona Carpaților Orientali, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp.


Fenomene asociate instabilității atmosferice vor fi pe arii mai restrânse și în sudestul țării și în restul zonei montane.


A doua avertizare Cod galben va fi în vigoare în județele Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj și Mehedinți.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5403 secunde