ANM. COD GALBEN de viscol, ninsori și ger, la CONSTANȚA și în TOATĂ ȚARA

792
ANM. COD GALBEN de viscol, ninsori și ger, la CONSTANȚA și în TOATĂ ȚARA - vremeaasta-1363782065.jpg
Administrația Națională de Meteorologie a emis, în urmă cu câteva minute, o avertizare meteo de vreme urâtă în zilele următoare. Astfel, începând de joi, de la ora 14,00 și până vineri dimineață, 22 martie, la ora 8,00, aria ploilor va cuprinde toată țara. Local se vor cumula cantități de apă de 20 – 25 de litri pe metru pătrat și, izolat, 35 – 40 de litri pe metru pătrat, în special în jumătatea de sud a teritoriului. vor fi ploi însemnate cantitativ. La munte, iar spre sfârșitul intervalului și în regiunile vestice și nordice ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.




Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în cursul nopții în sud și sud-vest, unde rafalele vor depăși local 50 - 60 km/h. Începând de vineri, 22 martie, de la ora 8,00, pentru 24 de ore, intră în vigoare însă o avertizare cod galben de intensificări de vânt, ninsori viscolite și răcire accentuată în întreaga țară.


Potrivit meteorologilor, în vestul, centrul și nordul țării vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55 - 60 km/h și la munte peste 90 km/h, viscolind și spulberând temporar zăpada. În sud și sud-est vor fi precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, iar rafalele vor depăși local 60 - 70 km/h. În Moldova ninsorile se vor extinde dinspre nordul regiunii, vântul se va intensifica până la 75 - 80 km/h, iar spre seară și noaptea va fi viscol.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3819 secunde