ANM. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

172
ANM. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni - prognozameteo29martie26aprilie20-1653296505.jpg
Vremea va fi, în general, caldă în limitele specifice ale acestei perioade, pe parcursul următoarelor două săptămâni, iar din perspectivă pluviometrică sunt estimate ploi sub formă de averse de scurtă durată spre finalul lunii mai şi, posibil, la începutul lunii iunie, relevă prognoza de specialitate pentru perioada 23 mai - 5 iunie, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), scrie Agerpres.


În Dobrogea, valorile temperaturii aerului vor fi în general apropiate de mediile multianuale ale perioadei, cu maxime de 22 - 25 de grade, şi între 18 - 22 de grade pe litoral, respectiv minime de 12 - 15 grade. Vreme mai caldă va fi în perioada 26 - 28 mai şi, posibil, în jurul datei de 3 iunie când vor fi 24 - 26 de grade în zona costieră şi 28 - 31 de grade în partea continentală. Ploi mai frecvente se vor semnala în perioada 29 - 30 mai şi, posibil, în jurul datei de 2 iunie, în rest doar pe spaţii mici fiind posibile fenomene de instabilitate atmosferică, astfel că regimul pluviometric al întregului interval de referinţă va fi deficitar.


La munte, vremea va fi caldă în perioada 25 - 27 mai şi, posibil, în jurul datei de 3 iunie, când se vor înregistra maxime termice de până la 24 de grade şi minime de cel mult 14 grade, uşor mai coborâte la altitudini mari. Pentru celelalte zile, este estimat un regim termic apropiat sau chiar uşor sub cel climatologic specific acestei perioade, cu medii ale valorilor diurne de 12 - 18 grade şi ale celor nocturne de 3 - 8 grade. Temporar, mai ales în orele după-amiezelor, se vor semnala averse, mai frecvente şi mai însemnate cantitativ în jurul datei de 26 mai şi, cu probabilitate mare, şi după data de 28 mai. Regimul pluviometric va fi în limitele normale acestei perioade din an.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8595 secunde