ANM. Cum va fi vremea în următoarele trei luni

1183
ANM. Cum va fi vremea în următoarele trei luni - ploaie78366300-1359372652.jpg

Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a temperaturilor medii și a precipitațiilor pentru intervalul februarie - aprilie 2013. Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%.


Astfel, în februarie, temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa în general în limite apropiate de normele climatologice, exceptând sud-estul și sudul țării, unde local valorile termice pot fi mai ridicate decât cele normale.


Cantitățile lunare de precipitații vor înregistra valori peste mediile multianuale în cea mai mare parte a teritoriului, iar local în sud-estul țării acestea se pot situa în limite normale.


În martie, temperaturile medii lunare se vor încadra în limite apropiate de normele climatologice în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul, sudul și vestul țării, unde local valorile termice pot fi peste mediile multianuale.


Cantitățile lunare de precipitații pot înregistra valori peste normele climatologice în cea mai mare parte a teritoriului, iar în sud-estul și estul țării acestea se pot situa la valori apropiate de mediile multianuale.


În luna aprilie, regimul termic mediu lunar al aerului va avea în general valori apropiate de mediile multianuale în cea mai mare parte a regiunilor, iar local în sud-vestul și sudul țării vor fi posibile valori termice sub normele climatologice.


Cantitățile lunare de precipitații se pot situa peste normele climatologice în vestul, centrul și nord-estul țării, iar în restul teritoriului vor fi posibile cantități apropiate de mediile multianuale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 26 Ianuarie 2013
Stire din Social : Cum va fi vremea duminică, la Constanța
Pagina a fost generata in 0.4306 secunde