ANM. Cum va fi vremea până la sfârșitul lui ianuarie, la Constanța

490
1
ANM. Cum va fi vremea până la sfârșitul lui ianuarie, la Constanța - vremea1-1452521508.jpg

Articole de la același autor

Vremea caldă nu va dura mult la Constanța. Potrivit prognozei realizată de Administrația Națională de Meteorologie, ultimele două săptămâni din luna ianuarie vor aduce la Constanța atât temperaturi deosebit de ridicate, cât și ger și ninsori.


În primele două zile ale perioadei de prognoză vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, cu o medie a temperaturilor maxime de 12, 13 grade și a celor minime de 4 – 6 grade. După 13 ianuarie, va avea loc un proces de răcire, astfel încât, în jurul datei de 19 ianuarie, vremea va deveni rece, cu valori diurne ce nu vor mai depăși, în medie, -5, -4 grade și temperaturi nocturne de aproximativ -9 grade. Apoi, regimul termic va crește ușor și treptat, spre valori apropiate de cele normale climatologic la sfârșitul perioadei de prognoză, când se vor înregistra, în medie, 0 grade ziua și -6 grade noaptea.
Probabilitatea pentru precipitații, mixte la început, apoi predominant ninsori, va crește din data de 15 ianuarie, iar în intervalul 15 - 18 ianuarie cantitățile de apă vor fi mai însemnate.


Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.


Comentează știrea

Gheorghe
14 ianuarie 2017
Păcăleala abjecta

Alooo! Protecția consumatorului ! Reclama falsa !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1614 secunde