ANM / Un nou val de căldură va afecta aproape jumătate din ţară!

312
ANM / Un nou val de căldură va afecta aproape jumătate din ţară! - 180762273842-1718615771.jpg

Articole de la același autor

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis două atenţionări Cod galben de caniculă, primul valabil în cursul zilei de luni în 13 judeţe şi în Bucureşti, iar al doilea marţi, pe raza a 17 judeţe şi în Capitală.


Conform prognozei de specialitate, luni, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei şi local în Dobrogea continentală, se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, iar maximele se vor situa în general între 33 şi 35 de grade. Local, va fi caniculă şi disconfort termic ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unităţi.


De asemenea, marţi, 18 iunie, în Oltenia, Banat, în sud-vestul Transilvaniei şi în cea mai mare parte a Munteniei, se vor înregistra temperaturi peste valorile normale pentru perioada din calendar. Temperaturile maxime se vor situa în general între 32 şi 35 de grade şi, local, va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, cu ITU ce va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.


Pe alocuri, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.


Meteorologii precizează că, în zilele viitoare, vremea va continua să se încălzească, iar disconfortul termic va fi tot mai accentuat, astfel că România se va afla sub influenţa unui nou val de căldură intens şi de lungă durată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6079 secunde