De mâine revine canicula. Cum va fi vremea pe litoral

469
De mâine revine canicula. Cum va fi vremea pe litoral - canicula-de-maine-1718544392.jpg

Articole de la același autor

ANM a emis prognoza meteo pentru intervalul 17 – 23 iunie. Valorile termice se preconizează a fi mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă a anului, iar canicula se va instala în întreaga țară.


Deși canicula va fi o realitate inevitabilă în toată țara, temperaturile vor fi mai pronunțate în regiunile sudice, conform datelor publicate de Agenția Națională de Meteorologie (ANM). Totodată, regimul pluviometric va fi deficitar la nivel național, acest fenomen fiind mai accentuat în zonele montane.


În capitală, cea mai fierbinte zi va fi joi, când temperatura maximă va atinge 36°C, iar minima nocturnă va fi de 19°C. Pe parcursul restului săptămânii, maximele se vor situa între 33 și 35 de grade Celsius, iar nopțile vor fi mai calde decât în mod obișnuit.


La munte temperaturile săptămâna viitoare vor fi mai scăzute, variind între 25°C și 31°C. Cea mai caldă zi va fi sâmbătă, cu o temperatură maximă de 31°C și o minimă nocturnă în jur de 17°C. Șansele de precipitații vor fi mai ridicate în zona montană, oscilând între 14% și 60%.


Prognoza meteo pe litoral


La mare săptămâna viitoare va fi caracterizată de temperaturi specifice pentru această perioadă, cuprinse între 27°C și 30°C, iar șansele de precipitații vor fi sub 10% pe toată durata săptămânii. Nopțile vor fi, de asemenea, călduroase, cu o temperatură medie de 20°C pe parcursul întregii săptămâni.


În weekend, pe litoral, se vor înregistra temperaturi caracteristice pentru această perioadă, cu maxime de 27°C în ambele zile și minime nocturne de 21°C.


Un nou val de aer tropical vine peste România


Începând de luni, 17 iunie, ANM anunță că un val de aer tropical va aduce din nou temperaturi sufocante în țara noastră.


„O masă de aer tropical se extinde și se va intensifica din nou în zona țării noastre și vom avea temperaturi din ce in ce mai ridicate. Încă de azi vom vorbi despre temperaturi mai ridicate decât ieri, astfel încât la nivel național vom avea maxime de la 22-23 de grade, la 28-29 de grade, izolat chiar 30 de grade în partea de sud a teritoriului.


Mâine ceva mai cald de atât, adică maxime de 30-33 grade, mai multe decât azi în Banat, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, iar de luni chiar vom vorbi despre temperaturi de 35 și peste 35 grade. În consecință vom avea din nou caniculă și disconfort termic din ce în ce mai ridicat”, a declarat Alina Șerban, meteorolog ANM, la Digi24.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4524 secunde