Apa rece plătită ca apă caldă. Câte minute lăsați robinetul să curgă până vine apă caldă?

2856
30
Apa rece plătită ca apă caldă. Câte minute lăsați robinetul să curgă până vine apă caldă? - cateminutelasati1-1402502762.jpg
Viața la bloc este comodă, dar presupune și numeroase compromisuri pe care trebuie să le faci. De la conviețuirea cu vecinii, ale căror secrete trec deseori de pereții subțiri, până la zecile de metri cubi de apă caldă, dar rece, pe care trebuie să-i lăsăm lunar să curgă, până când ajunge la o temperatură potrivită pentru a putea face un duș.

Problema este binecunoscută între constănțenii care locuiesc la bloc și, deocamdată, pare fără soluție. Unii dau vina pe RADET, că nu face recircularea apei, alții pe administratorul blocului, cert este că, lunar, se duc pe canalizare zeci de lei din banii noștri.

"Locuiesc la etajul 1, în zona Dacia, și, de multe ori, este nevoie să las chiar și jumătate de oră apa caldă să curgă, ca să pot să spăl vasele. Am făcut un calcul și este mai rapid, dar și mai ieftin să încălzesc apă pe aragaz. Am ajuns ca pe vremurile de demult! Sunt pensionară, nu îmi permit să plătesc sute de lei la întreținere apa care nu îmi folosește la nimic", ne-a spus, revoltată, Maria Teodorescu, din Constanța. Aceeași situație ne-a fost semnalată și în zonele Far, Casa de Cultură, ICIL, Km 5, Soveja. "Este ceva de speriat ce se întâmplă în aceste vremuri. În loc să ne fie mai bine, ne este mai rău. Locuiesc la etajul al patrulea și trebuie să aștept jumătate de oră pentru a avea apă caldă. Am pensie de 350 de lei și am ajuns să dau chiar și mai mult de jumătate de pensie la întreținere", ni s-a plâns Elena M., din Constanța. Practic, problema există în toată Constanța.

RADET spune că nu e de la ei!

La ultima consfătuire a Uniunii Asociațiilor de Proprietari s-a ridicat din nou în discuție această situație care frământă pe toată lumea. Reprezentanții asociațiilor de proprietari au profitat de ocazie și au arătat din nou cu degetul în curtea RADET, acuzând regia că face economie nepermițând recircularea apei. "De ani de zile semnalăm către conducerea RADET, în nenumărate reclamații și sesizări, această problemă a apei calde care curge rece chiar și 15, 20 de minute. Nu s-a luat nicio măsură, nu s-a schimbat nimic. Până când o să mai plătim în van?", ne-a declarat, revoltat, un administrator de asociație.

Directorul tehnic al RADET, Liviu Popa consideră că regia nu are nicio vină în această situație și că își îndeplinește obligațiile în mod corect. Însă recomandă asociațiilor să-și îmbunătățească instalațiile.

Vicepreședintele UAP Constanța, Niculae Stan, a venit însă cu propunere interesantă.

"Proiectantul a prevăzut ca recirculația apei să se facă la subsolul blocului. Există o propunere a modificării Ordinului nr. 91 prin care acele asociații de proprietari care doresc, pot reface sistemul de recirculare a apei, pe cheltuială proprie. Ei au posibilitatea și să-și monteze repartitoare de costuri la limita de proprietate, astfel încât să-și îmbunătățească situația", a explicat Niculae Stan. Acesta a mai spus că UAP va face, în perioada următoare, demersuri către Con-siliul Local, dar și către RADET și RAJA pentru a sprijini acest tip de investiții, astfel încât recircularea apei să nu mai fie o problemă.

Comentează știrea

30 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
gigi
12 iunie 2014
pt radet

Mai este o solutie interesanta. Refacerea instalatiei pe cont propriu prin montarea centralei de apartament.

Patitul
12 iunie 2014
Rea vointa

Recirculare apa calda facuta pana la intrarea in bloc, etaj VI.Daca de la Et.I pana la V nu folosesc apa calda astept cam 5 min.pana ajunge la mine apa calda. Unde este vina RADET-ului in acest caz ??!!Intre ! si V nefolosind apa calda-normal ca e rece!!!

noni
12 iunie 2014
subscriu

Etaj superior, aceeasi problema. Cand am ridicat problema la asociatie, au umflat din umeri ca nu e de la Radet, cand am deschis discutia de debransare a iesit cu scandal si amenintari cu diferite legi. E si apa nerecirculata si presiunea foarte scazuta. Cateva reclamatii si debransare fara comentarii.

ambitiosul
12 iunie 2014
Debransarea

Cata miciuna si ura in acest RADET, mai precis in directorul POPA. Care este diferenta intre un proprietar de casa, curet si un proprietar de apartament la bloc??? Conform constitutiei legea fundamentala nu exista niciuna, conform legilor aberante emise in favoarea RADET, proprietarul de apartament desi nu are dreptul la un cost-control real, este sfatuit prost sa-si puna pe cheltuiala lui repartitoare de cost care nu imbunatatesc confortul, ci doar ridica costurile de incalzire. Dar nu i se da posibilitatea reala de a se debransa si a-si instala un sistem de incalzire performant. Concluzia este una singura, RADET este un sistem falimentar sustinut de directorii sai care triesc pe salarii gigantice. Atata timp cat nu va exista o vointa comuna a cetatenilor de debransare totala din subsolurile blocurilor sau de la intrarea in bloc nu vom putea asista la o evolutie ale sistemelor performante de caldura .

CRISTINA
12 iunie 2014
RADET FURA DE LA NOI

RADET FACE EXPRE SPUNE CA NU CONSUMA LOCATARII SI CU CAT STAI LA UN ETAJ MAI SUS ESTI NEVOIT SA LASI MAI MULT SA CURGA. MAI NOU NICI DACA LOCUIESTI LA PARTER TREBUIE SA LASI SA CURGA APROAPE JUMATATE DE ORA SA VINA APA CALDA SI POTI SA AI SURPRIZA SA VINA CALIE SAU RECE. RDET HOTI CA MULTI ALTI

tomis 3
12 iunie 2014
parter

stau la parter si am aceasta problema de cand ma stiu. am sunat de zeci de ori la radet ai raspunaul este acelasi.. ca circuitul apei, ca nu folosesc vecinii, etc. solutia: gaze, centrala, papa radet!!!!

Mociu C
12 iunie 2014
Directorul RADET, borfasul Ilie Rachieru a ajuns dupa gratii. In cel mai scurt timp ii va urma sclerozatul libidinos Stroe Felix

Sunt convins ca si cei mai mari dusmani pe care i-a avut vreodata Constanta, boarfele legionare Fasolea Drogata si Porcul Vesnic Beat vor avea parte de o binemeritata odihna de vreo 20 de ani La Poarta Alba. Asa cum Fasolea Drogata si Porcul Vesnic Beat au considerat Constanta mosia nobilelor lor mame care si-au desfasurat activitate la realizarea trotuarului, la fel considera Zdreanta Scupra orasul Ovidiu. Daca ar fi gindit altfel nu ar fi putut sub nici o forma sa-i dea boritului Hanganu 3000 m pe Dn2a. Practic, Zdreanță Scupra, relizatorul grupului infractional Zdreanță Scupra-Fane tiganu-Hanganu, a procedat asa deoarece o cota substantiala din cistigurile acestui grup mafiot ii revin lui. O directie esentiala pe care nespalatul paria Hanganu isi desfasoara mirsaviile este prostitutia si cind spun asta nu ma refer numai la fetele pe care le maltrateaza pt. a "lucra" pe soselele Constantei ci si la cele pe care le forteaza sa mearga la produs in strainatate. In momentul de fata nu am informatii ca si Fane tiganu este implicat direct in aceste "afaceri" (desi e foarte probabil sa fie) dar stiu in mod sigur ca el se ocupa in primul rind cu furtul nisipului de la Canal si cu vinzarea masinilor furate din Germania. Răul pe care Zdreanță Scupra l-a creat in Ovidiu a atins punctul maxim. Cu siguranta ca in Ovidiu vor fi alegeri anticipate. Orasul Ovidiu are nevoie de un om integru, care a dovedit ca pune drapelul patriei mai presus de interesele personale.

Constantenii
12 iunie 2014
AUTOMATIZATI punctele termice, asa cum atipromis de f multi ani

Cauza pt care nu aveti imediat apa calda la robinet este doar recircularea. Daca cei de la pct termic nu deschid recircularea, nu vine apa calda . Asta puteti verifica. Mergeti cand nu vine apa calda la punctul termic si veti vedea ca recircularea este inchisa. Rezolvarea problemei : AUTOMATIZAREA punctului termic. Cereti asta, caci altfel nu vedeti apa calda. Ei tin recircularea inchisa, iar noi cat timp consumam apa e taxata ca fiind calda si recirculata . Asta cum se cheama in termeni juridici ?

Va urma !
12 iunie 2014
Subiect de interes NATIONAL si de preluat de televiziunile centrale !!!

Vreti sa va spun ceva incredibil dar adevarat ? Stiti ca la un bloc din Tomis 2 , L, au existat luni cand am platit incalzirea apei calde peste 60 lei? Tinem de punctul termic 105, s-au facut reclamatii catre Radet, dar tacere ? Toate acestea din cauza unui debitmetru care a fost montat gresit acum cativa ani. Radetul nu ne spune ce trebuie sa facem ?! O sa apelam la cei din Bucuresti, si eventual la DNA, ca in Constanta nu gasim rezolvare ?!

admirator
12 iunie 2014
de cata vreme

se vorbeste de asta? abia acum v-ati trezit? ce-ati patit? de ce in vremea comunismului aveai apa fierbinte la robinet ziua si noaptea, non stop, si acum nu?

30 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4234 secunde