Apel către romi. "Stați acasă! Respectați legea și măsurile de distanțare socială!"

243
Apel către romi.

Articole de la același autor



Președintele sucursalei județene Constanța a Asociației Partida Romilor "Pro Europa", Dumitru Petrică, a transmis un apel către cetățenii romi să nu iasă din case și să respecte legile.


"Vă vorbesc astăzi în dublă calitate: de președinte al Asociației Partida Romilor «Pro Europa» - sucursala județeană Constanța și în calitate de etnic rom, născut, crescut în Constanta și îngrijorat de situația cu care ne confruntăm în aceste zile. Această pandemie nu ține cont de etnie sau statut social, ne afectează pe toți în egala măsură. Romii, ca și cetățenii majoritari, trebuie să respecte măsurile impuse de autoritățile competente. Noi asta am promovat încă din momentul apariției decretului prezidențial. Să stea în casă, să respecte distanțarea socială pentru că altfel nu reușim să învingem această pandemie.


Da, într-adevăr, sunt persoane care sfidează legea. Persoane care nu știu sa respecte legea îi pun în pericol pe toți cei din jurul lor și din dorința de a ieși în evidentă comit anumite fapte antisociale. Indiferent de etnia lor, aceștia trebuie sancționați de autoritățile competente, fără niciun dubiu.


Noi nu îi apărăm pe cei care sfidează legea și autoritățile polițienești. Indiferent de faptele lor, cei care comit infracțiuni trebuie sancționați. Cei care greșesc, indiferent de etnie trebuie să se supună legii.


Acum, pentru ca urmează Sf. Gheorghe, Paștele Blajinilor, Înălțarea, fac apel la cetățenii de etnie romă să stea în casă. Să respecte legea și măsurile dispuse de distanțare socială. Știu ca este foarte greu să ne schimbăm comportamentul peste noapte, în special atunci când vorbim de rudele noastre decedate și datinile noastre de Paștele Blajinilor, însă dacă vrem sa trecem peste situația asta, haideți sa stăm acasă și să ne gândim la cei dragi noua. Încă o dată, fac apel la toți cetățenii noștri să dea dovada de spirit civic și înțelegere față de toți semenii. Infracționalitatea nu are etnie!", a transmis Dumitru Petrică.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8815 secunde