Incendiile din zona Cernobîl persistă din cauza vântului puternic

156
Incendiile din zona Cernobîl persistă din cauza vântului puternic - methodetimesprodwebbinac1cdf4682-1587562373.jpg

Articole recomandate

Incendiile de pădure din zona de excludere a fostei centrale nucleare de la Cernobîl persistă de aproape trei săptămâni, situația fiind miercuri complicată de vântul puternic, relatează agerpres.ro.


Potrivit autorității statale însărcinate cu gestionarea acelei zone, peste 1.200 de pompieri încearcă să stăpânească incendiile, adăugând însă că nu există vreun risc pentru structura care învelește fosta centrală nucleară devastată de explozia din anul 1986.


Aceste incendii au fost favorizate de uscăciunea din ultimele săptămâni, după o iarnă în care a nins puțin și solul este arid.


Experții de mediu au exprimate temeri că incendiile ar putea răspândi cenușă radioactivă și fum cu particule radioactive care eventual să ajungă până deasupra capitalei Kiev, situată la circa 100 de kilometri sud de Cernobîl, unde în ultimele zile aerul a fost încărcat de smog.


Conform centrului elvețian de monitorizare IQAir, dintre toate orașele lumii Kiev înregistra vineri cel mai ridicat nivel de poluare atmosferică, devansând orașele chineze Hangzhou, Chongqing și Shanghai.


Dar autoritățile ucrainene au pus smogul de la Kiev pe seama unor alte incendii declanșate în regiunea învecinată Jitomir, asigurând că nivelul de radiații în capitală se încadrează în limitele normale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5722 secunde