Apel umanitar pentru sprijinirea unei familii cu 4 copii, rămasă fără casă!

3077

Articole de la același autor

O familie cu patru copii din comuna constănțeană Cobadin a rămas fără agoniseala de o viață, după ce casa le-a fost mistuită într-un incendiu. Ambii părinți sunt în prima linie în lupta împotriva COVID 19, iar mai mulți oameni de bine le-au sărit deja în ajutor, pentru a-i sprijini să-și reconstruiască locuința, înainte de venirea iernii. Familia greu încercată are nevoie de comunitate.

"Nimic nu este mai dureros decât să îți vezi agoniseala mistuită în câteva minute. De la jucăriile copiilor la acoperișul casei, tot a ars! Singura bucurie este că niciun membru al familiei nu are probleme de sănătate cauzate de incendiu", au afirmat reprezentanții Asociației Militarilor Veterani AMVVD Sucursala Constanța.

Capul familiei, George Botea, este subofițer în cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă "Tomis" Constanța, iar în după-amiaza zilei de luni, 27 iulie, când casa a fost cuprinsă de flăcări, se deplasa de la serviciu spre casă. Mama, Florina Botea, este cadru medical a Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Andrei" Constanța, iar în ziua respectivă nu a putut face nimic pentru a salva bunurile din casă. Copiii – Andrei, 16 ani, Elena Alexandra – 14 ani, Sorin – 10 ani și Ionuț – 7 ani au rămas fără haine, fără caiete și cărți, dar și fără tabletele necesare pentru cursurile școlare online.

"Ionuț, mezinul familiei, ne spune că a rămas fără telefon, tabletă și televizorul la care se uita la desene animate. Cel mai tragic pentru el a fost că porcușorii săi de Guineea nu au putut fi salvați din flăcări. Bucuria lui este că frații săi sunt bine și că a salvat colivia cu doi papagali, de care are grijă acum. Părinții sunt în linia întâi în lupta cu pandemia, dar nu au putut face nimic pentru a-și salva casa. După incendiu, familia Botea a primit un adăpost temporar, în casa unor prieteni plecați în străinătate. Sunt doar două camere, pe care oricum nu vor putea să le folosească și la iarnă.

Comunitatea locală a sprijinit familia până acum cu obținerea documentației pentru reconstrucția casei arse, săparea fundației și înlocuirea branșamentului de curent. Mai este nevoie de ciment, pietriș, nisip, piatră pentru fundație, fier beton, material pentru zidărie, mortar pentru zidărie, cabluri electrice și grinzi de lemn pentru acoperiș, scândură și învelitoare", au mai transmis reprezentanții Asociației Militarilor Veterani AMVVD.

Cei care doresc să doneze cât de puțin o pot face în contul RO87 RNCB 0120 0317 9977 0001, deschis pe numele Botea George, la BCR BANK. Cei care doresc să doneze bunuri și materiale îl pot contacta și pe Cristi Crăciun, președintele Sucursalei Constanța a AMVVD, la telefon 0730048099. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7857 secunde