Potrivit lui Laszlo Borbely,

Concurs Aproximativ 2.400 de hectare din zona costieră a Mării Negre au dispărut în ultimii 35 de ani

346

Articole recomandate

O suprafață de 2.400 de hectare din zona costieră a Mării Negre a dispărut în ultimii 35 de ani, iar pentru următoarele două decenii se prevede o dispariție parțială, dacă nu chiar totală, a plajelor litoralului românesc în cazul în care nu se intervine cu proiecte viabile, a declarat, ieri, Laszlo Borbely, ministrul Mediului și Pădurilor, citat de HotNews.ro
"În ultimele luni, am intrat în posesia datelor care țin de zona costieră a Mării Negre. Pot să vă spun că am primit informații stupefiante din două surse importante - o dată din partea echipelor de specialiști japonezi, iar apoi din partea celor danezi. Potrivit acestora, în ultimii 35 de ani, au dispărut 2.400 de hectare de plajă și zona costieră de la Marea Neagră, fie în urma intervenției naturii, fie a altor factori. Dacă nu intervenim în această zonă, practic vom avea puține zone de plajă sau chiar deloc în următorii 22 de ani", a subliniat Borbely.
Acesta a adăugat că, deși la ora actuală pentru derularea unor proiecte de reabilitare a zonelor este alocată suma de 134 milioane de euro, România continuă să rămână în urmă la acest capitol.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 17 Mai 2010
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Sâmbătă, 15 Mai 2010
Stire din Social : Autobuze cu trasee deviate
Pagina a fost generata in 1.6773 secunde