Deputatul Raluca Turcan va sesiza Curtea de Conturi și DNA pentru situația de la TVR

324
Vicepreședintele PDL Raluca Turcan anunță, într-o postare pe blog, că va sesiza Curtea de Conturi și DNA cu privire la situația din TVR, reiterând afirmația potrivit căreia în instituție se atribuie contracte fără licitație, spărgându-se în sume mai mici achiziții de multe sute de mii de euro, notează Mediafax.
"Mircea Geoană, cel care invocă o așa-numită politizare mascată a TVR cu ajutorul ONG-urilor, vădește o lectură cu totul ciudată a noului proiect de lege. Probabil că asta e mentalitatea lui; la urma-urmei, el a făcut deja pași mari în anexarea TVR la PSD pe vremea când se străduia să devină președintele României. Pare că pentru PSD ar fi mai bine că legea să rămână neschimbată. Cine știe, poate că speră într-o iluzorie revenire la putere și vrea să mențină TVR drept o goarnă de partid, iar implicarea ONG-urilor le-ar spulberă planurile", scrie Turcan.
Ea apreciază că, din păcate, la TVR se întâmplă acum "lucruri grave".
"Se atribuie contracte fără licitație, spărgându-se în sume mai mici achiziții de multe sute de mii de euro pentru care era nevoie de aprobarea Consiliului de Administrație. Se folosește pretextul că acum nu mai există Consiliu de Administrație, dar realitatea rămâne aceea că banii publici sunt dați direct - posibil unei clientele rămasă agățată de TVR. De aceea voi sesiza Curtea de Conturi și DNA, pentru a împiedica orice tentativă a lui Alexandru Sassu de a-și bate joc de banul public", scrie Turcan.
De asemenea, ea consideră că este nevoie ca Alexandru Sassu să fie îndepărtat "rapid și complet din TVR".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5279 secunde